Nu-mi imaginam că există un interes atât de mare pentru Red Bull Oslea Hiride, singura competiție de hike & ride din România. Toate cele 100 de locuri de la categoria Open disponibile au fost ocupate în trei minute de la deschiderea listelor, în noaptea de 4 decembrie, ora 00.00. Cele 30 de locuri de la categoria Pro au fost și ele ocupate în scurt timp de la startul înscrierilor.

A fost un fel de Black Friday, cei mai rapizi la proba înscrierilor au fost opt pasionați de schi și snowboard, care și-au asigurat un loc la start în mai puțin de un minut. De asemenea, nu mai puțin de 63 de sportivi s-au înscris în competiție încă din al doilea minut de la activarea listelor.

Printre cei ce vor lua startul competiției în 2018 se numără și Smaranda Munteanu, câștigătoare a probei Schi Pro Feminin în 2017, Sonja Drăgan, locul doi la aceeași categorie, Cosmina Dolha, câștigătoare a probei Snowboard Pro Feminin și Ionuț Pințican, locul întâi la Snowboard Pro Masculin.

Sonja Dragan
Sonja Dragan

Din grila de start nu lipsește nici Paul Aufmesser, participant la toate edițiile Red Bull Oslea Hiride de până acum, și Iszlay Gergo, aflat la debut, unul dintre cei mai performanți snowboard-eri din țară. Printre cei mai tineri participanți se numără și Vasi Mariciuc, născut în 1999, aflat și el la prima participare, la categoria Open.

Cei mai talentați schiori și snowboard-eri trebuie să facă față condițiilor solicitante de concurs și să fie pregătiți fizic pentru o urcare contratimp și pentru o coborâre în care își vor demonstra abilitățile tehnice. Concurenții vor începe cu proba de urcare, ce își are startul la cota 1.300 și are o lungime de peste 3,5 kilometri, până la 1.940 metri altitudine. Urmează coborârea pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnică, dar oferă și numeroase rampe naturale pentru trick-uri.

Dacă urcarea este decisă de timpii individuali, coborârea este jurizată, iar punctajul este acordat în funcție de tehnică, linie și trick-uri.

Competiția include secțiunile de schi și, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, împărțite în Pro feminin, Pro masculin, Open feminin și Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenți la categoriile Pro și 100 la Open.

Red Bull Oslea Hiride are traseul situat în Masivul Oslea, lângă Parcul Național Retezat, competiția atrage la start 130 de participanți din țară și străinătate, cărora li se adaugă și nume venite prin sistem wildcard.

Cam despre asta e vorba – FOTO

Comentarii