Vasile Roatis

Vasile Roatiș, unul dintre cei mai buni triatloniști amatori din România, s-a stins luni seara. A murit în preajma zilei de naștere a fiicei sale, iar pe 17 aprilie ar fi împlinit 47 de ani.

Nu l-am cunoscut personal, dar l-am admirat de la distanță. L-am văzut de nenumărate ori pe podium la concursurile de triatlon de la noi, dar și antrenându-se în viteză cu bicicleta, în jurul Arenei Naționale.

A murit tânăr :(, era într-o formă sportivă extraordinară, nimeni nu ar fi crezut că are probleme de sănătate. Dumnezeu să-l odihnească!

Ciprian Bălănescu, multiplul campion național al României la triatlon, era unul dintre prietenii apropiați ai lui Vasile Roatiș.

“Nu îmi găsesc cuvintele să exprim cu adevărat ce simt…încă nu pot să accept că prietenul meu Vasi nu mai e printre noi. Mă leagă enorm de multe amintiri de el și este unul dintre puținii oameni pe care îl numesc prieten cu adevărat. Luni seara ne făceam planuri împreună, iar astăzi nu mai e. Cutremurător. Să îi fie țărâna ușoară și Dumnezeu să-l odihnească în pace! Înmormântarea va avea loc în Satu Mare, vineri, la ora 12.00”, a scris Bălănescu pe contul său de Facebook.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

12 thoughts on “RIP! A murit Vasile Roatiș :(”
 1. Apropo! Luni cand am fost sa-ma pregatesc pentru Duatlonul de duminica ,m-am intalnit cu Vasile Roatis si bucura de noua achizitie, o bicicleta Cipollini si se mandrea ca azi a facut 60 km TT ,iar in ultimele doua zile facuse 300km unde cu o zi inante a mers in sudul spre Calarasi tot in regim de viteza! Un volum prea mare , pentru un om de conditia lui ,care a facut sport in a doua parte a vietii! Dumnezeu sa-l odihneasca !

 2. Salut ! Sportul este un miracol ,dar oamenii ca tine nu inteleg asta , deoarece e doar scris in carti si nu se simte la fel ca-n realitate. Ce nu inteleg oamenii? Ca sportul se face de la varste fragede ,unde el este sanatate si se continua pt a avea sanatate . Ceea ce nu inteleg pe deplin “cooperatistii”, Corporatistii este ca nu poti trece peste anumite etape si sa incepi la 32 de ani si sa ai performante de ETU si poate si o medalie de sportiv din categoria ELITE. Aceasta categorie ELITE , este doar pt sportivii ce au meseria de sportiv , unde merge la munca , adica antrenament ,se odihneste ,unde el i-a sustinatoare de effort si de recuperare si inca un lucru ce era sa uit ,are un bagaj genetic special fata de ceilalti! Asa ca sportul pentru toti reprezinta sanatate , atat timp cat este facut sub stricta supraveghere a unui ANTRENOR si nu PSEUDO-ANTRENOR MULTILATERAL DEZVOLTAT ,CVASICUNOSCATOR , iar SPORTUL DE PERFORMANTA si de INALTA PERFORMANTA , reprezinta UZURA !

 3. Pai si cate ore de sport / sapt. vor sa le bage copiilor? Daca sunt 10 e mult, daca sunt 2 e putin. Insa intensitatea e mai importanta decat durata.
  Da, activitatea sportiva e recomandabila pt toti. Insa e necesar un control regulat care sa ti zica cat si cum poti duce. Unul rupt dintr o viata sedentara n ar avea voie sa faca direct ceva intens, de ex..
  Tu, insa, ori esti troll ori pici intr o extrema doar din lipsa de informatii…

 4. Adrian nu prea ai dreptate . Poți sa stai si in biblioteca si sa faci mișcare . Tu poți sa faci ce vrei

 5. Sport e una , si cateva ore pe saptamana , sa zicem 3 , e altceva. Avand in vedere viata la oras si sedentara e o idee excelenta sa se faca sport.Stai linistit ca nu o sa se antreneze vreun copil pentru triatlon!

 6. D-zeu sal odihneasca! Un mare om si mare caracter nu imi vine sa cred :((((

 7. eu nu vad niciun link de afiliere, culmea sa te mai si intereseze asa ceva la o veste asa de trista! mai bine ati dezvolta ideea intr-un articol daca sportul asta chiar e asa ” recomandabil” pentru toti… ma refer la activitatea sportiva in general. Vad ca in ultimul timp se tot militeaza pentru introducerea unui numar cat mai mare de ore de sport in programa elevilor… asta vad la oameni tineri, parinti din lista mea, oameni educati, cu pretentii… ma intreb daca sunt sanatosi la cap sau cat de educati sunt… pentru ca sportul, activitatea sportiva intensa, obsesia asta pentru miscare vad ca face tot mai multe victime in ultimul timp… competitii in biblioteci nu se fac… de asta cred ca este mai multa nevoie.

 8. Incredibila veste si trist mod de a o anunta. Sa pui link-uri de afiliere intr-o astfel de stire e un alt mod de a spune ”viata merge inainte”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.