HelpAutism și BikeXpert lansează ediția a patra a competiției caritabile de ciclism Rocket Bike Fest. Peste 500 de participanți, pasionați de ciclism, indiferent de experiență sau vârstă sunt așteptați să se alinieze la start pe 20 septembrie 2014 în Pădurea Cernica.

Fondurile strânse din taxa de participare și sponsorizări vor fi direcționate către Asociația Help Autism în scopul susținerii programelor gratuite pentru copii în cadrul Centrului de Diagnostic Precoce și Intervenție Timpurie în Autism, situat pe Str. Delea Nouă nr. 36 sector 3.

Categoriile de concurs sunt:

  • Copii – cu vârsta între 3 și 10 ani care au tricicletă, bicicletă cu sau fără pedale sunt așteptați să se înscrie la competiția dedicată vitejilor;
  • Juniori (9km)- Este o categorie nouă dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Aici se pot înscrie copii care au experiența unui concurs și sunt antrenați;
  • Family (9km) – Traseul „Family” va avea o lungime de 4,5 km și va fi parcurs de 2 ori. Copiii cu vârsta de până la 14 ani sunt invitați să se înscrie la această categorie însoțiți de cel puțin unul din părinți;
  • Hobby (25km) – Traseul în lungime de 12.5 km va fi parcurs de două ori de către iubitorii de 2 roți, amatori. Concurenții vor parcurge 25 de km de pasaje rapide, ruperi de ritm, cățărări scurte, drum forestier și single trail pe malul lacului;
  • Race (50km) – Bucla de 12.5 km va fi parcursă de 4 ori, sporind gradul de dificultate. Concursul își propune alinierea la Start, la această categorie, atât a sportivilor legitimați cât și a cicliștilor antrenați pentru care performanța este un scop.

Cei care doresc să se înscrie o pot face până pe 19 septembrie online pe pe rocketbike.ro sau direct la Magazinul BikeXpert din Șoseaua Pantelimon nr.94, loc de unde se poate ridica pachetul de start într-una din zilele de 17-18-19 septembrie.

Taxa de participare diferă în funcție de data înscrierii și categorie: între 50 și 80 de lei vor plăti cei care doresc să se înscrie la categoriile „Race”, „Hobby”, „Family” și „Junior”, în timp ce pentru categoria „Copii” taxa este între 25 și 30 de lei.

Rocket Bike Fest se bucură de sprijinul acordat de Asociația Sportul Pentru Tine, Phoenix Aventura Parc, Ciuc, sponsorii și partenerii media.

Rocket Bike Fest a fost inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013.

Comentarii

Articolul precedentMotivaţie pentru alergare: Cum treci peste momentele proaste?
Articolul următorAventura mea la Triathlon Challenge Mamaia 2014
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE