Andrei Dudu - portret

Andrei Dudu (Seven Sport Club) a doborât recordul naţional pe distanţa Ironman cu peste opt minute, la Tallinn (Estonia), reuşind să treacă linia de finish în 9:02:45.

Recordul precedent era deţinut de către Răzvan Staicu, care reuşise 09:11:00, în cadrul Austria Triathlon Podersdorf 2017. Staicu preluase conducerea de la Mihai Baractaru, care reuşise 09:15:03, la Ironman Austria.

Sâmbătă, 4 august, Andrei Dudu a reuşit o dublă performanţă: record naţional pe distanţa Ironman şi calificarea la Ironman World Champhionship 2018, posibilă datorită locului 2 la categoria de vârstă 35-39 ani (din 177 de participanţi). El i se alătură lui Mihai Vigariu, care s-a calificat în marea finală încă de anul trecut, în luna noiembrie, când a obţinut locul 3 la Ironman Malaysia la categoria de vârstă 30-34 de ani.

Sunt foarte fericit şi încântat că mi-am atins obiectivul, calificarea la Kona. Sunt mândru să îi cunosc şi să lucrez cu cei din Seven Sport Club şi vreau să le mulţumesc pentru tot suportul pe care îl oferă membrilor săi astfel încât aceştia să-şi atingă obiectivele, a spus Andrei Dudu.

Andrei a fost şi el anul trecut aproape de calificarea la Kona, dar i-au lipsit şase minute pentru a-şi împlini acest vis. În iulie a participat la Ironman Franţa, dar locul 7 din 335 de participanţi la categoria de vârstă 35-39 de ani nu a fost atunci de ajuns.

Ce declara în 2017 Andrei Dudu, în cadrul unui interviu pentru Biciclistul.ro:

“În 2017, mă voi axa pe cursele de triatlon pe distanță lungă, iar obiectivul meu este să vin sub 10 ore la un concurs Full Ironman. Să fiu mai exact, vreau 9h45m, iar în 2018 vreau să fiu capabil să mă calific la campionatul mondial Ironman de la Kona. Este important să am răbdare și continuitate”.

Andrei are o poveste impresionantă. Înainte de a se apuca de triatlon avea 120 kg! A parcurs un drum lung, a ajuns campion naţional la Ironman, iar acum s-a calificat la Kona, cu record naţional. Jos pălăria!

Cifrele de la Tallinn, direct de pe Garminul lui Andrei

General

Înot

Ciclism

Alergare

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds