Campioantul Mondial de Winter Triathlon
Foto: Triathlon.org

România va organiza în luna ianuarie Campionatul Mondial de Winter Triathlon, o disciplină nouă în calendarul International Triathlon Union (ITU), în care sportivii au de alergat 8 km pe zăpadă, de pedalat 14 km cu MTB-urile, tot pe zăpadă și de schiat 12 km.

Vestea fusese anunțată încă din aprilie de către ITU, care vede România drept ”una dintre cele mai dezvoltate piețe de triatlon din Balcani, care a fost implicată în dezvoltarea triatlonului în Europa de Est, prin organizarea a diverse curse în ultimii ani, de la triatloane pe distanță lungă, la cross duatloane și  triatloane de iarnă”.

Competiția mondială va fi organizată la Cheile Grădiștei, unde sunt așteptați sportivi din 22 de țări: Austria, Bulgaria, Canada, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Spania.

Campionatul Mondial de Winter Triathlon va avea următoarele categorii: Elite, Under 23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

România va fi reprezentată de 30 de sportivi, încadrați în cea mai mare parte la Age Group.

Sportivii români cu cele mai bune șanse în cadrul competiției sunt Viorel Palici și Marian Dănilă, ocupanți ai locurilor 11 și respectiv 15 la Europenele din 2017,  desfășurate în Estonia, precum și para-triatlonistul Tamirjan Robert, câștigator al argintului la Europenele de Winter Triatlon din Estonia, în acest an.

Cheile Grădiștei au găzduit anul trecut ETU Wintertriathlon European Cup, după ce în 2015 și 2016 complexul a fost folosit pentru organizarea Campionatului Național de Winter Triathlon.

Imagini de anul trecut, de la cupa europeană:

https://youtu.be/hBFhlIfNPcE

 

Comentarii

Articolul precedentA câștigat semimaratonul Buftea la prima sa alergare de 21 km
Articolul următorTriatlonul în România, de la boem la mioritic
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE