Comunicat de presa Raifeisen Bank

 

La sfarsit de octombrie si de sezon de biciclit, toti pasionatii de ciclism vor veni la primul pentatlon dedicat lor: I Velo Bike Day. In momentul in care citesti acest mesaj, la Pentatlon s-au inscris peste 400 de oameni!

 

Tot sambata vom afla si cine este cel mai bun Biciclist Urban, in persoana celui care va termina cel mai bine cele 5 probe de concurs.Avem trei super-biciclete pentru cei care prind podiumul si 10 mentiuni speciale, tot biciclete, pentru urmatorii clasati.

 

Daca vrei sa ii vezi pe ciclisti atunci cand ajung in Izvor, te asteptam in parc inainte de ora 12:00. Conferinta de presa va incepe la ora 12:30 si ii va avea ca vorbitori pe Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank si Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Care sunt probele Pentatlonului?

 

I. Velo Tour: o plimbare lejera pe un traseu prin centrul orasului. Startul se da in 22 octombrie, la ora 11, in Parcul Herastrau. Eliberarea numerelor de concurs se face intre 8.30 si 10.30. In jur de ora 12:00 vom ajunge in Parcul Izvor, unde se vor desfasura celelalte probe.

 

II. Slow Bike: demonstratie de adaptare in zonele pietonale sau cu trafic intens. Practic, va trebui sa mergi cat mai incet poti tu cu bicicleta, fara sa pui piciorul jos.

 

III. Tricks: un test de abilitate care simuleaza situatiile periculoase din traficul urban: aparitia unui obstacol neprevazut (masini, motociclisti, pietoni, starea proasta a carosabilului), capacitatea de a mentine echilibrul cu o singura mana pe ghidon, capacitatea de a sprinta/accelera in situatii limita.

 

IV. Spinning: pedalare pe loc, pe biciclete fixe: stii sa iti dozezi efortul?

 

V. Puzzle: identificarea componentelor unei biciclete si mici reglaje. Niciodata nu stii cand iti cade lantul sau poate chiar o pedala.

 

Important! Inscrierile se fac www.ivelo.ro. Poti concura cu propria bicicleta sau cu una iVelo, pe care ti-o oferim noi gratis. Nu exista reguli de participare privind varsta, sexul ca tipul de bicicleta al participantului.

Comentarii