Sebastian Kienle - zona tranzitie - Ironman 70.3 World Championship

Sebastian Kienle este unul dintre triatloniștii mei favoriți. Îmi place motivația lui, îmi place felul în care se antrenează și cât de meticulos abordează fiecare cursă în parte.

Sebastian Kienle - zona tranzitie - Ironman 70.3 World Championship
Sursa foto

Am impresia că am ajuns să-l cunosc bine și datorită canalului să de YouTube, unde face o recapitulare după fiecare cursă, unde împărtășește gânduri și impresii înainte de fiecare cursă.

A vorbit și despre Ironman 70.3 World Championship, unde s-a clasat pe locul 5, competiție la care era privit unul dintre marii favoriți.

”Astăzi sunt satisfăcut, pentru că sunt entuziasmat de alergarea foarte bună pe care am avut-o. Știu că asta va dura probabil până mâine dimineață, după care voi fi foarte furios pentru tot. Nu mă voi mai gândi doar la alergare, ci doar la lucrurile negative. Poate că am nevoie de asta în ultimele cinci săptămâni înainte de Kona. Cred că dacă uneori nu ești un sportiv prea bun dacă ești prea fericit”, a spus Sebastian Kienle chiar în ziua finalei mondiale Ironman 70.3.

”Aș vrea să nu fiu nevoit să vorbesc prea mult despre proba de înot. Startul a fost absolut oribil. A fost așa pentru toți, pentru că trebuie să alergi printre bolovani în primii metri, ceea ce nu a fost prea confortabil, mai ales pentru mine”, a spus Sebastian Kienle.

Germanul tocmai și-a revenit după o accidentare la una dintre glezne.

”Prin urmare, am pășit ca o bunicuță prin apă, iar asta a însemnat o pierdere crucială de cinci secunde, cred. Mai apoi, nu știu exact ce s-a întâmplat, pentru că m-am simțit chiar bine în timpul înotului. Cred că a fost una dintre cele mai puternice impresii de bine pe care le-am avut în timpul înotului…asta până când am ieșit din apă și am auzit care este diferența, de trei minute. Nu-mi venea să-mi cred urechilor, trei minute și patruzeci de secunde diferență???”.

Kienle și-a dat seama că-i va fi imposibil să-i prindă pe fruntași.

”Mi-a fost mai degrabă dificil să-mi găsesc starea potrivită. Știam ce pot să fac pe traseul de bicicletă, știam ce trebuie făcut pe acest traseu și am încercat să pedalez ținând cont de powermeter, o strategie cu care nu sunt de acord, de obicei, pentru că îmi place să atac.

Pe de altă parte, când ești singur pe bicicletă tot timpul…a fost dificil să rămân concentrat și motivat”.

”A fost cea mai bună alergare pe care am făcut-o pe un traseu de Half. Picioarele și mușchii au fost la înălțime”.

Mai multe detalii, în clipul de mai jos.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE