Anul acesta voi debuta la un concurs de alergare offroad, iar acela va fi  Semimaraton Braşov Intersport.

Voi alerga alături de peste 1.000 de participanţi, pe cele mai frumoase poteci din jurul Braşovului, în cadrul celei de-a treia ediţii a Semimaraton Braşov Intersport.

Vă invit şi pe voi să veniţi la acest concurs, care va avea loc în data de 5 aprilie, dată la care vom fi lăsat în urmă lunile întregi de frig, zi în care nu vom mai fi închişi în birou, nu vom mai avea mintea ocupată cu statistici, obiective sau profitabilitate. Va fi timpul pentru un alt fel de alergătură, de data asta în aer liber!

Organizatorii, Asociaţia Cetatea Braşovului, vă aşteaptă să vă înscrieţi fie la proba de semimaraton (21 km), la care m-am înscris şi eu, fie la proba cros (10 km). Orice aţi alege, traseul vă va purta pe străduţele cu iz medieval ale oraşului vechi şi pe potecile montane din jurul Braşovului.

Traseul probei de semimaraton

Traseul probei de semimaraton are o dificultate medie. Eu, care n-am mai alergat până acum la un concurs de alergare montană, sunt cât se poate de încântat că nu debutez la un concurs cu traseu dificil. Cel mai frică îmi este de urcări, pentru că nu m-am antrenat până acum pentru acest tip de efort şi pentru că mi se par foarte solicitante, fizic vorbind. Nu vreau să leşin pe-acolo! 🙂

În fine, startul va avea loc din Piaţa Unirii şi va continua cu o urcare uşoară spre Poiana Braşov, de unde se coboară spre Răcădău, prin poiana Stehil şi Şaua Tâmpei. Se înconjoară Masivul Tâmpa şi se ajunge din nou în Piaţa Unirii. Traseul va avea şi o mică porţiune de asfalt, dar cea mai mare parte a lui va fi compus din drumuri şi cărări de munte.

Traseul probei de cros

Proba de cros are startul din acelaşi loc cu cei care vor alerga la semimaraton. Deci, din Piaţa Unirii se va urmări drumul comun prin cartierul Schei. Traseele se despart la prima intersecţie, după Pietrele lui Solomon, urmând să se reunească pe străduţele medievale din Schei, ce duc înapoi la Piaţa Unirii.

Intersport a fost până acum şi rămâne sponsorul principal al Semimaraton Braşov.

Înscrierile

Vă puteţi înscrie online, până în data de 22 martie, pe semimaraton.ro. Vă mai puteţi înscrie la faţa locului, în seara zilei de 4 aprilie sau în dimineaţa concursului, la standul special amenajat.

Cum a fost anul trecut

Anul trecut au participat nu mai puţin de 853 de alergători la Semimaraton Braşov Intersport.

Semimaraton Brasov Intersport 2013 from Ovidiu Murzea on Vimeo.

poster_A4_web

Comentarii

Articolul precedentMoş Ion Roată angajează mecanic de biciclete
Articolul următorPrimul concurs din 2014: Winter Tri Challenge
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE