Skoda Velo Challenge 2013 - spre finish

Azi dimineață m-am urcat pe furiosul Focus Black Forrest 29-er (mulțumesc Maros  Bike!) și am pornit-o, cu întârziere, spre startul Skoda Velo Challenge, concursul de biciclete în care s-au înfruntat corporatiștii.

Skoda Velo Challenge 2013 - spre finish

Concursul s-a desfășurat pe echipe de câte patru oameni, care trebuiau  să parcugă fiecare o buclă de 10  km prin pădurea Băneasa, iar startul s-a dat din același loc cu cel de la Prima  Evadare.

Când am ajuns eu deja se dăduse startul, iar prima rundă de cicliști aproape parcursese bucla. Am pedalat întreg traseul, relaxat, și m-am oprit în mai multe locuri să fac fotografii. Întreaga galerie o puteți vedea pe pagina de Facebook a acestui site.

Mi-a plăcut mult traseul, care a fost 99,99% prin pădure, la umbră. A fost, ca și Prima Evadare, un traseu plat, de viteză. De altfel, cei care s-au clasat pe podium am înțeles că au făcut 10 km în 20 și ceva de minute. Mi-a  plăcut că era cu multe curbe, care puteau fi luate fără să apeși pe frână.

Și, în plus, nu aveai cum să te rătăcești. Traseul a fost foarte bine marcat. Fix acolo unde ridicai privirea să te orientezi cum s-o iei, se afla un semn fosforescent, care te ghida fără niciun dubiu.

Am văzut mulți bicicliști începători, care gâfâiau și păreau epuizați. După expresia pe care o afișau nu se așteptau să fie atât de greu să pedalezi în viteză 10 km, pe un teren offroad. Și-au dat, poate, seama că pedalatul prin oraș nu se compara cu pedalatul prin natură. Eu nu pot decât să sper că le-a intrat microbul în sânge.

Skoda Velo Challenge - greu la deal

N-am stat chiar până la sfârșit, am ratat premierea. Înainte de a pleca am făcut cunoștință cu un mic biciclist, francez. Nu știa să vorbească limba română, nici limba engleză.

L-am întrebat, cu franceza mea demult uitată, cum îl cheamă. Mi-a spus că Julles. “Îmi place foarte mult să merg cu bicicleta”, mi-a spus. Simpatic, nu?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.