Turul Frantei - Marcel Kittel castiga etapa a 6-a
Sursa foto

Marcel Kittel a câştigat etapa a 6-a din Turul Franţei, după ce a reuşit să recupereze teren pe ultimele sute de metri şi i-a învins pe Arnaud Demare şi Andre Greipel la sprint.

Fără Peter Sagan sau Mark Cavendish în cursă, germanul Marcel Kittel s-a dovedit a fi cel mai rapid ciclist al zilei, evitând aglomerația și sprintând prin exteriorul grupului pentru a-și depăși toți adversarii înainte de linia de sosire. Kittel și-a trecut în cont a doua victorie de etapă în această ediție a Turului Franței și a transmis mesajul cât se poate de clar – vrea să câştige cât mai multe sprinturi anul acesta.

În spatele său, Demare a obținut locul secund manevrând cu precizie bicicleta într-un spațiu îngust pe partea dreaptă, iar Greipel a trecut linia de sosire al treilea. Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni, Dylan Groenewegen sau Michael Matthews nu au avut puterea de a pune probleme primilor clasați.

Tricoul verde rămâne pe umerii lui Demare, chiar dacă avansul său a fost redus de Kittel la 27 de puncte. Etapa a fost una liniștită pentru rutierii implicați în fruntea clasamentului general, Chris Froome menținându-și avansul în fața lui Geraint Thomas și Fabio Aru.

Ziua a început cu o evadare formată din trei rutieri – Perrig Quemeneur, Vegard Stake Laengen și Frederik Backaert. Cei trei și-au disputat sprintul intermediar, câștigat de Backaert, înainte ca în urma lor, Demare, Matthews și Greipel să obțină cele mai multe puncte.

Avansul evadaților a fost ținut sub control de pluton pe întreaga durată a etapei, iar după ce Quemeneur a trecut primul ambele cățărări repertoriate ale zilei – de categoria a 4-a – grupul a fost ajuns cu aproximativ trei kilometri înainte de final. Organizarea sprintului decisiv a fost haotică, însă Kittel a fost victorios datorită exploziei sale considerabile.

Marcel Kittel trece victorios linia de finish in etapa 6

Sursa foto

Șirul etapelor lungi continuă, rutierii au de parcurs astăzi 213.5km, de la Troyes la Nuits-Saint-Georges, pe un traseu mai valonat decât cel de joi, astfel încât șansele unei evadări puternice sunt ceva mai mari, dar tot sprinterii vor pleca în cursă cu prima șansă.

Etapa a 7-a a Turului Franței este LIVE pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD începând cu ora 12:55.

Clasamentul etapei:

 1. Marcel Kittel (Ger) 5:05:34
 2. Arnaud Demare (Fra)
 3. André Greipel (Ger)
 4. Alexander Kristoff (Nor)
 5. Nacer Bouhanni (Fra)
 6. Dylan Groenewegen (Ned)
 7. Michael Matthews (Aus)
 8. Daniel Mclay (GBr)
 9. Rüdiger Selig (Ger)
 10. John Degenkolb (Ger).

Clasamentul general:

 1. Christopher Froome (GBr) 18:38:59
 2. Geraint Thomas (GBr) 0:00:12
 3. Fabio Aru (Ita) 0:00:14
 4. Daniel Martin (Irl) 0:00:25
 5. Richie Porte (Aus) 0:00:39
 6. Simon Yates (GBr) 0:00:43
 7. Romain Bardet (Fra) 0:00:47
 8. Alberto Contador (Spa) 0:00:52
 9. Nairo Quintana (Col) 0:00:54
 10. Rafal Majka (Pol) 0:01:01.

Comentarii