Sprinten - proiect social copii deficiente motorii

Peste 10.000 de copii din România au deficienţe motorii sau sunt imobilizaţi din cauza unor accidente apărute la naştere sau de care s-au lovit în timpul vieţii, ca urmare a unei boli sau a unui accident.

Pentru ei a fost înfiinţat un proiectul social SPRINTEN, care va dispune de un fond special destinat soluţiilor medicale necesare vindecării lor.

SPRINTEN este o iniţiativă a Fundaţiei PROAM Events, parte a companiei de organizare de evenimente sportive MPG, şi a Fundaţiei Regina Maria.

Fundaţia PROAM Events va implementa acest proiect social la nivelul comunităţilor sportive, pasionate de alergare şi de ciclism, în cadrul evenimentelor coordonate de către MPG. Fiecare participant adult la concursurile Riders Club, Runfest şi Urbatlon va contribui în mod direct la această cauză, pentru că 5 lei din taxa de concurs va fi direcţionată către SPRINTEN.

Fundatia PROAM Events va implementa proiectul SPRINTEN la nivelul comunitatilor sportive pasionate de alergare si de ciclism, in cadrul evenimentelor coordonate de MPG. Prin simplul fapt ca oamenii aleg sa se bucure de libertatea lor de miscare, vor putea oferi sprijin copiilor cu deficiente motorii dandu-le sansa de a trai la randul lor aceasta minunata experienta.

Fiecare cauză va putea fi sprijinită suplimentar de către orice persoană fizică, firmă, asociaţie sau fundaţie. Fiecare ciclist sau alergător va putea face sport şi va putea strânge cât mai multe donaţii de la susţinători, rude, prieteni sau colegi, în numele unui copil care aare nevoie de pasul său sprinten.

Fundaţia Regina Maria va asigura selectarea cazurilor sociale ale copiilor şi va implementa soluţiile medicale potrivite, cu ajutorul unei echipe de specialişti în domeniu.

Printre specialiştii care vor face parte din acest proiect se numără şi doctorii Gheorghe Burnei, Raluca Damean şi Mihai Jianu.

Identitatea vizuală şi posterul generic al proiectului au fost dezvoltate de către agenţia DDB România, parte din The Group. Aceasta lucrează şi la o strategie creativă, care să aducă un buzz în jurul competiţiilor MPG.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.