Timisoara, Sambata 15 Iulie 2023. ©Cornel Putan

A rămas mai puțin de o lună în care te poți înscrie la cea de-a treia ediție a Timișoara Triathlon, singurul concurs de triatlon urban din România.

Una dintre noutățile competiției din acest an este că vor fi două zile de concursuri, una dedicată adulților și una dedicată copiilor. Mai întâi, pe 20 iulie 2024, vor lua startul cei mari, care au la dispoziție nu mai puțin de trei probe:

  • Half 70.3 (1,9 km înot, 90 km ciclism, 22 km alergare)
  • Olimpic (1,5 km înot, 41,5 km ciclism, 10 km alergare)
  • Sprint (750 m înot, 21 km ciclism, 6 km alergare)

Înotul are loc pe Canalul Bega, în interiorul orașului. Publicul poate urmări cursa de pe poduri și de pe ambele maluri, iar pentru concurenți direcția va fi în aval, o surpriză plăcută, care aduce multe recorduri personale.

Proba de ciclism va avea loc pe bulevardele lungi ale orașului, care vor fi închise traficului auto pe perioada concursului. Wați să ai în picioare, că drumul îți permite să te duci întins și cu 50km/h pe acolo.

Proba de alergare se desfășoară în zona centrală, pe trotuare și pe aleile răcoroase ale parcurilor.

Timisoara, Sambata 15 Iulie 2023. ©Cornel Putan

Îmi pare rău că nu ajung anul acesta la Timișoara, dar l-am trecut deja pe lista scurtă a competițiilor la care vreau să concurez în 2025.

Proba Half 70.3 va fi anul acesta și Campionat Național pentru distanța medie, ceea ce înseamnă că la linia de start vor fi prezenți cei mai buni triatloniști din țară, precum Alex Ion și Beres Hunor (Unstoppable Sport Club), George Murar (Seven Sport Club), Alex Toma (Bucharest Sport Club), Antoanela Manac, Ciprian Bălănescu sau Sorin Bobeică.

Pagina de înscrieri e aici: https://timisoaratriathlon.ro/inscrieri/

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.