Sursa foto: Dolph Lundgren

Vorbeam astăzi cu un prieten, care mi-a arătat un film cu el vobind în limba engleză. Avea un accent aparte, nu-mi dădeam seama dacă l-aș putea lua drept neamț sau drept rus :). În orice caz, ascultându-l pe amic vorbind limba engleză mi-a apărut în minte bursc imaginea lui Dolph Lundgren.

Îl știți, fără îndoială, blondul cu mușchi care-i bate pe toți. Suedezul, pe numele lui Hans, nu este doar actor, ci și regizor, scenarist și producător.

Lundgren are o diplomă în inginerie chimică, obținută la Royal Institute of Technology, prin anii 1980, dar și un master, tot în aceeași specializare, de la University of Sydney, în 1982. N-ați fi zis, este?

Are centura neagră, 3 dani în Kyokushin, deci este un maestru în arte marțiale. Și nu doar atât: a fost campion european în 1980 și 1981.

Cât a fost în Sydney a fost bodyguard pentru cântăreața jamaicană Grace Jones, cu care a și început o relație.

Omul a primit o bursă completă la MIT și s-a mutat în Boston. Jones l-a convins să părăsească universitatea și să se mute în New York pentru a fi cu ea. Acolo a și început cariera de actor. La începutul carierei sale actoricești, Lundgren a jucat rolul unui agent KGB într-un film James Bond, în care juca și Jones.

Faima lui Lundgren a apărut în 1985, când a apărut în Rocky IV, în rolul boxerului soviectic Ivan Drago. De atunci, a apărut în peste 40 de filme, majoritatea de acțiune.

Nu mai insist cu alte amănunte, vă las doar un speech pe care l-a ținut Dolph Lundgren, în care vorbește despre abuzurile la care l-a supus tatăl său când era mic și despre greșelile pe care le-a făcut în viață. Merită vizionat, e din seria TEDx.

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!