Sursa foto: Dolph Lundgren

Vorbeam astăzi cu un prieten, care mi-a arătat un film cu el vobind în limba engleză. Avea un accent aparte, nu-mi dădeam seama dacă l-aș putea lua drept neamț sau drept rus :). În orice caz, ascultându-l pe amic vorbind limba engleză mi-a apărut în minte bursc imaginea lui Dolph Lundgren.

Îl știți, fără îndoială, blondul cu mușchi care-i bate pe toți. Suedezul, pe numele lui Hans, nu este doar actor, ci și regizor, scenarist și producător.

Lundgren are o diplomă în inginerie chimică, obținută la Royal Institute of Technology, prin anii 1980, dar și un master, tot în aceeași specializare, de la University of Sydney, în 1982. N-ați fi zis, este?

Are centura neagră, 3 dani în Kyokushin, deci este un maestru în arte marțiale. Și nu doar atât: a fost campion european în 1980 și 1981.

Cât a fost în Sydney a fost bodyguard pentru cântăreața jamaicană Grace Jones, cu care a și început o relație.

Omul a primit o bursă completă la MIT și s-a mutat în Boston. Jones l-a convins să părăsească universitatea și să se mute în New York pentru a fi cu ea. Acolo a și început cariera de actor. La începutul carierei sale actoricești, Lundgren a jucat rolul unui agent KGB într-un film James Bond, în care juca și Jones.

Faima lui Lundgren a apărut în 1985, când a apărut în Rocky IV, în rolul boxerului soviectic Ivan Drago. De atunci, a apărut în peste 40 de filme, majoritatea de acțiune.

Nu mai insist cu alte amănunte, vă las doar un speech pe care l-a ținut Dolph Lundgren, în care vorbește despre abuzurile la care l-a supus tatăl său când era mic și despre greșelile pe care le-a făcut în viață. Merită vizionat, e din seria TEDx.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.