Tim Don - finish IRONMAN World ChampionshipFoto: Al Bello/Getty Images pentru IRONMAN

A apărut un nou film despre ”The Man with the Halo”, o continuare, care ilustrează triumful lui Tim Don și reîntoarcerea lui la Kona, cu toate dramele și dificultățile pe care le-a trăit până să ajungă din nou la un nivel de triatlet profesionist.

Hai că a fost o frază cam lungă. Pentru cine nu-l cunoaște pe Tim Don, dați-mi voie să vă explic.

Tim Don este un triatlonist profesionist, care a avut un accident oribil, în urma căruia putea rămâne paralizat de la gât în jos toată viața.

Era unul dintre cei mai buni, mereu în cărți pentru titlul suprem de la Kona. Accidentul său a avut loc chiar în timp ce se antrena pentru Kona 2017, când a fost lovit de o maşină şi şi-a rupt gâtul.

A suferit o fractură Hangman şi şi-a petrecut următoarele trei luni cu un dispozitiv în jurul capului, prins cu şuruburi de craniu, care îi ţinea gâtul fix. La şase luni de la accident a participat la Maratonul Boston, unde a trecut linia de finiş după 2:49:42, iar în 2018 a participat din nou la Kona!

Cursa sa de la Kona nu a fost rea deloc, având în vedere prin ce a trecut acest om și cât efort a depus pentru a reveni pe linia de plutire.

S-a clasat pe locul 53 la nivel general, locul 49 la masculin. A trecut linia de finish după 08:45:17, cu înot 50:34, bicicletă 04:19:11, alergare 03:29:55. Statisticile sale de concurs pot fi consultate aici.

Am povestit într-un articol dedicat despre tragedia sa, tot acolo găsiți și primul film, dacă nu l-ați văzut încă.

Vă invit să urmăriți continuarea, ”The Man with the Halo: Iron Again”, care începe cu Tim Don reîntors la locul unde a avut loc accidentul, chiar în Hawaii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE