Eu însumi folosesc o bicicletă de şosea entry level şi sunt foarte mulţumit (scriu în curând  un review). Cred că bicicletele entry level, atent alese, pot fi o alternativă bicicletelor second hand care, prin natura lor, sunt ca Dacia, trebuie să investeşti mereu să le repari, încă de când le cumperi.

Am dat o raită prin  magazinele de biciclete de la noi şi am făcut o selecţie de biciclete de şosea (cursiere) pentru începători (entry level).

BikeXpert

Preţ: 2.750 lei

Cube SL Cross Comp 2011 este o bicicletă cu cadru de aluminiu (element comun pentru majoritatea bicicletelor entry level), făcută pentru ture prin oraş sau în jurul oraşului. Producătorul  spune că poate  fi folosită şi pe drumuri de ţară sau drumuri forestiere uşoare, însă nu v-aş recomanda să încercaţi acest lucru, pentru că sigur vă veţi descentra roţile.

Pentru detalii tehnice intră aici.

BUS – Bike Urban Station

Preţ: 2.499 lei

Magazinul BUS sau, mai uşor de recunoscut, Giant România, are o bicicletă pe care o folosesc şi eu în prezent şi de care m-am ataşat instantaneu, pentru că mi s-a potrivit ca o mănuşă. Dacă eşti genul căruia îi place să iasă în afara oraşului, pentru ture de  50-100 km, Giant Defy 4 este bicicleta ideală pentru un astfel de antrenament.

Detalii tehnice aici.

Cyclopedia

Preţ: 2.727 lei

Nu ştiu să vă spun prea multe despre bicicleta Ideal Intempo, pentru că nici producătorul, nici magazinul nu au informaţii despre acest model, altele decât tehnice. Singurul lucru pe care l-am aflat este că acest model este din 2010. Şi, de ce să nu recunoaştem, arată binişor.

Detalii tehnice găsiţi pe site-ul magazinului Cyclopedia.

Bikers Team

Preţ: 1.900 lei

Modelul se numeşte Raleigh  Airlite 200. Detalii tehnice.

Veloteca

Preţ: 2.090 lei

Merida Speeder T1 2011 este o bicicletă cu ghidon drept, “o adevărată cursieră îmblânzită”, cum spun reprezentanţii magazinului Veloteca.

Detalii tehnice.

Maros Bike

Preţ: 1.699 lei

Drag Blade Dual Control 2300 este o cursieră cu cadru din aluminiu, foarte uşoară (10,2 kg), disponibilă în două culori, alb şi albastru.

Detalii tehnice.

Moş Ion Roată

Preţ: 2.995 lei

Felt F95 are tubulatură din aluminiu,  construită la comandă. Este foarte uşoară pentru o bicicletă din aluminiu 9,26 kg şi poate fi cumpărată în două variante: culoarea portocaliu sau cu însemenele echipei Garmin-Slipstream.

Detalii tehnice.

Comentarii