Primul triatlon - TriChallenge 2010

Primul triatlon, adică debutul meu într-o competiție de triatlon, a avut loc în cadrul Triathlon Challenge Mamaia 2010, unde am făcut proba sprint – 750 de metri înot, 20 km ciclism și 5 alergare.

Înotul a fost cea mai grea probă, pentru că am primit multe picioare, coate şi pumni în gură. Eram atât de îngrămădiţi în apă, încât am avut impresia că am ajuns în infernul lui Dante, în cel mai al naibii cerc. Mi s-a tăiat respiraţia după primii 50 de metri, înotam ca un bezmetic, fără să respect nici cea mai de bun simţ regulă a sportului. Pe la jumătatea traseului mi-am revenit un pic şi am început să dau mai vârtos din braţe.

Am înotat craul cu capul afară, cea mai greșită strategie de înot, pentru că-ți consumă energia într-un ritm alert. Picioarele se lasă în jos, te chinui la fiecare mișcare, iar după ce înoți 100 de metri așa te apucă amețeala. După ce am ieșit din apă eram mai amețit decât atunci când beau 10 beri (în rare ocazii), mergeam pe șapte cărări, aveam vederea încețoșată, iar pulsul până la cer.

Bicicleta mi-a plăcut cel mai mult. Când am ieşit din apă aveam picioarele înmuiate, dar când m-am urcat pe bicicletă a fost ca şi cum aş fi trecut de la deşert în oază. M-am relaxat, mi-am revenit şi am început să dau vârtos din pedale. M-am bucurat că erau mulţi concurenţi cu mountain bike-uri, pentru că i-am depăşit fără drept de apel. Vlad Dulea, căpitanul echipei bloggerilor, a trăit-o pe pielea lui :).

Cu alergatul a fost aşa şi aşa. Am alergat încet, să-mi păstrez forţele, speriat fiind de perspectiva unui abandon. Până să-mi dau seama, aproape terminasem cursa, mă depăşiseră o grămadă, iar eu nu eram mai deloc obosit. Să vă spun şi faptul că am uitat că trebuie să alerg doar o tură, nu? Aveam în cap că trebuie să dau două ture. În afară de amnezia-mi stupidă, când m-am echipat pentru alergare, nu mi-am pus ciorapi în picioare, ceea ce avea să mă coste două răni destul de urâte în tălpi.

Una peste alta am ieşit pe locul 13 la categoria de vârstă 30+ şi fără galeria formată din Ioana, Natalia şi Vlăduţ n-aş fi reuşit. Când alergam l-am auzit pe Vlăduţ strigând “Hai tăticule!”, încurajat frenetic de Ioana :).

(Echipa bloggerilor, formată din Vlad Dulea, Doru Panaitescu şi Gabi Solomon, a ieşit pe locul 19 la proba ştafetă)

N-au existat cipuri pentru înregistrarea precisă a timpilor, dar cu toate acestea Triathlon Challenge Mamaia 2010 a fost un eveniment reuşit. Au participat peste 400 de oameni, faţă de 150, câţi au fost la prima ediţie de anul trecut. Am văzut mulţi sportivi bine pregătiţi, care mi-au deschis apetitul şi pentru alte competiţii.

Comentarii

Articolul precedentBiciclistul.ro susţine mişcarea
Articolul următorCitatul săptămânii vine de la Ann Strong
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE