Triathlon Challenge Mamaia 2010 a fost o competiţie grea, pe care am supraestimat-o. Ştiu că după război mulţi viteji se arată, dar puteam mai mult :).

Înotul a fost cea mai grea probă, pentru că am primit multe picioare, coate şi pumni în gură. Eram atât de îngrămădiţi în apă, încât am avut impresia că am ajuns în infernul lui Dante, în cel mai al naibii cerc. Mi s-a tăiat respiraţia după primii 50 de metri, înotam ca un bezmetic, fără să respect nici cea mai de bun simţ regulă a sportului. Pe la jumătatea traseului mi-am revenit un pic şi am început să dau mai vârtos din braţe.

Bicicleta mi-a plăcut cel mai mult. Când am ieşit din apă mi se înmuiau picioarele, dar când m-am urcat pe bicicletă a fost ca şi cum aş fi trecut de la deşert în oază. M-am relaxat, mi-am revenit şi am început să dau vârtos din pedale. M-am bucurat că erau mulţi concurenţi cu mountain bike-uri, pentru că i-am depăşit fără drept de apel. Vlad Dulea, căpitanul echipei bloggerilor, a trăit-o pe pielea lui :).

Cu alergatul a fost aşa şi aşa. Am alergat încet, să-mi păstrez forţele, speriat fiind de perspectiva unui abandon. Până să-mi dau seama, aproape terminasem cursa, mă depăşiseră o grămadă, iar eu nu eram mai deloc obosit. Să vă spun şi faptul că am uitat că trebuie să alerg doar o tură, nu? Aveam în cap că trebuie să dau două ture. În afară de amnezia-mi stupidă, când m-am echipat pentru alergare, nu mi-am pus ciorapi în picioare, ceea ce avea să mă coste două răni destul de urâte în tălpi.

Una peste alta am ieşit pe locul 13 la categoria de vârstă 30+ şi fără galeria formată din Ioana, Natalia şi Vlăduţ n-aş fi reuşit. Când alergam l-am auzit pe Vlăduţ strigând “Hai tăticule!”, încurajat frenetic de Ioana :).

(Echipa bloggerilor, formată din Vlad Dulea, Doru Panaitescu şi Gabi Solomon, a ieşit pe locul 19 la proba ştafetă)

N-au mai existat cipuri pentru înregistrarea precisă a timpilor şi cu toate acestea Triathlon Challenge Mamaia 2010 a fost un eveniment reuşit. Au participat peste 400 de oameni, faţă de 150, câţi au fost la prima ediţie de anul trecut. Am văzut mulţi sportivi bine pregătiţi, care mi-au deschis apetitul şi pentru alte competiţii.

Comentarii