Turul Frantei 2013 - etapa 1

Prima etapă din Turul Franței 2013 ar fi trebuit să fie doar o formalitate. Se prevestea o evadare, apoi plutonul ar fi ajuns din urmă evadarea, iar Cavendish ar fi câștigat sprintul, câștigând tricoul galben, pe care l-ar fi cedat, evident, chiar în etapa următoare. Lucrurile au fost însă mult mai dramatice.

O evadare a avut loc, într-adevăr, iar cei care au inițiat-o au și câștigat câteva minute în fața plutonului,capul răutăților fiind Juan Jose Lobato. Și, așa cum au prevăzut astrele, evadarea a fost ajunsă din urmă, când mai erau 37 de kilometri din cursă. Dar aici lucrurile au început să devină cu adevărat interesante.

Johnny Hoogerland, campionul Olandei la ciclism șosea, a căzut când mai erau 15 km, din cauza unui banner publicitar.

Un autocar blocat în poarta de finish

Turul Frantei 2013 - etapa 1 - autocar finish line

Pe de altă parte, incredibil, chiar la linia de finish, un autocar aparținând echipei Orica-GreenEDGE a rămas blocat în poarta prin care ar fi trebuit să treacă cicliștii. Toată lumea a intrat în panică,  cicliștii trebuiau să sosească dintr-un moment într-altul, iar autocarul bloca întreaga poartă de finish.

Organizatorii au anunțat imediat că traseul a fost scurtat cu trei kilometri, dar finish nu prevestea nimic bun, pentru că era într-o curbă nenorocită, unde s-ar fi putut accidenta și alți cicliști.

Până la urmă, autobuzul a dat înapoi și a dispărut de la finish, iar organizatorii au revenit asupra deciziei de a scurta traseul. Vă dați seama ce haos a fost în mintea cicliștilor, pentru că fără doar și poate le-au fost comunicate prin radio ambele decizii.

Sprinterii favoriți scoși din cărți de un accident

Dramatismul nu s-a oprit aici. Prima etapă din Turul Franței 2013 a semănat cu un episod din Game of Thrones, din acest punct de vedere. Glumesc, desigur, N-a murit niciun ciclist, dar când mai erau doar 5 km, în tot haosul creat de uite finish-ul, nu e finish-ul, a mai avut loc un accident, care i-a scos din joc pe sprinterii Mark Cavendish, Peter Sagan și Andre Greipel. S-a accidentat și Alberto Contador, unul dintre principalii favoriți la câștigarea titlului din acest an.

Tony Martin a fost cel mai accidentat dintre cicliști, suferind mai multe tăieturi și contuzii.

În aceste condiții, Marcel Kittel a fost cel care a profitat și a câștigat prima etapă din Turul Franței 2013, ciclistul de la Argos-Shimano reușind să-i depășească la sprintul final pe Alexander Kristoff (Katusha) și pe Danny van Poppel (Vacansoleil). Kittle a câștigat trei tricouri la finish: tricoul galbel, care semnifică liderul clasamentului general, tricoul verde la puncte și tricoul alb pentru cel mai bun tânăr ciclist.

Nimeni n-a ghicit cum vor evolua lucrurile în prima etapă a celui de-al 100-lea concurs din Turul Franței. Mai sunt 20 de zile.

Turul Frantei 2013 - Marcel Kittel castiga prima etapa

Rezumatul primei etape din Turul Franței 2013 – VIDEO

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.