Turul Frantei 2013 - etapa 3 contratimp

Turul Frantei 2013 - etapa 4 - Orica

Etapa a 4-a din Turul Franței 2013, un contratimp pe echipe pe 25 kilometri, desfășurată la Nisa, s-a încheiat cu victoria la limită a formației australiene Orica-GreenEdge, în 25’56’, urmată de Omega Pharma-Quick Step, la o secundă, Sky – două secunde, Team Saxo-Tinkoff – 8 secunde, Lotto-Belisol și Garmin-Sharp – la 16 secunde.

Și un video chiar de la echipa Orica-GreenEdge

Tricoul galben a fost preluat de australianul Simon Gerrans, la a doua victorie de etapă.

Cele mai bune fotografii ale etapei

Practic, însă, etapa de marți nu a făcut diferențele așteptate, amânând lupta pentru întâietate în munți, mai întâi în Pirinei, apoi, cu o porție zdravănă, în Alpi.

Inclusiv situația la zi în clasamentul general ilustrează acest echilibru, majoritatea tenorilor plutonului fiind grupați în câteva secunde. Lider este, așadar, Gerrans, urmat în același timp de coechipierii săi de la Orica, sud-africanul Daryl Impey și elvețianul Michael Albasini, pentru ca polonezul Michal Kwiatkowski și francezul Sylvain Chavanel (ambii (Omega Pharma) să se afle la doar o secundă, iar al 6-lea clasat, norvegianul Edvald Boasson Hagen (Sky), la 3 secunde.

Astăzi, în etapa a cincea, plutonul, care mai cuprinde cum 196 membri, va străbate 229 km, între Cagnes-sur-Mer – Marsilia, o etapă de plat, favorabilă în continuare sprinterilor.

Comentarii