Turul Frantei 2015 - Steven Cummings castiga etapa 14
Steven Cummings (Team Mtn Qhubeka) fotografiat în timpul etapei a 14-a din Turul Franţei 2015, de la Rodez la Mende. A avut 178,5 km lungime.

Turul Franţei 2015, etapa a 14-a: Steve Cummings a adus victoria pentru echipa sa sud-africană MTN-Qhubeka chiar de ziua de naştere a lui Nelson Mandela.

Este primul succes de etapă al echipei, care a intrat în Turul Franţei datorită unui wildcard din partea organizatorilor. Triumful lui Cumming vine după ce britonul i-a ajuns din urmă pe liderii cursei, Thibaut Pinot (FDJ) şi Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), pe coborârea Mende, după al cărei final, pe plat, a forţat pentru a se distanţa.

Cummings a trecut linia de finish cu două secunde în faţa duoului francez şi, în afară de faptul că a adus cea mai importantă realizare a echipei MTN Qhubeka, a obţinut şi cel mai mare succes al său din cariera din ciclist profesionist.

El, Pinot şi Bardet au făcut parte din evadarea de grup care a rezistat întreaga zi în etapa de ieri.

Chris Froome a anihilat atacurile lui Quintana

Mai în spate, liderul clasamentului general, Chris Froome (Sky) a fost atacat de Nairo Quintana şi Alejandro Valverde (ambii de la Movistar). Froom a răspuns gradual atacurilor, ajungându-i din urmă pe cei doi şi i-a lăsat în urmă pe Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) şi Tejay van Garderen (BMC Racing Team).

Quintana a reuşit să obţină un mic avantaj faţă de Froome, dar britanicul a revenit, metru cu metru, pentru ca la finish să-l “pălmuiască” cu un sprint furibund  pe columbian şi să-i mai fure o secundă în clasament.

Valverde a terminat cu patru secunde în urma lui Froome, iar Contador a venit cu 19 secunde în urma câştigătorului cursei, în timp ce Vincenzo Nibali (Astana) şi van Garderen were au fost în urmă cu 30, respectiv 40 de secunde.

Froome şi-a extins conducerea în clasamentul general după această etapă, iar acum are trei minute şi 32 de secunde în faţa lui Quintana, care a trecut pe locul doi, în faţa lui van Garderen.

Contador a avansat şi el în clasament, în ciuda faptului că a pierdut timp în faţa lui Froome, până pe locul cinci, la patru minute şi 23 secunde în spatele britanicului, care i-a cam distrus visul său de a face dubla Giro/Turul Franţei.

Sumarul etapei a 14-a din Turul Franţei

Galerie foto

Comentarii