Peter Sagan - tricoul verde Turul Frantei 2015
Peter Sagan, tricoul verde în Turul Frantei 2015

Spaniolul Ruben Plaza a reuşit cel mai bun rezultat din cariera sa de ciclist profesionist, la 35 de ani, după ce a câştigat etapa a 16-a din Turul Franţei 2015.

Ciclistul echipei Lampre-Merida a atacat pe căţărarea finală, Col de Manse, cu 15 km înainte de final. Eforturile sale i-au adus un ecart considerabil faţă de grupul urmăritor, foştii colegi din evadare.

Peter Sagan in Turul Frantei 2015
Nu ai cum să nu-l placi pe Peter Sagan, cel mai combativ ciclist din Turul Franţei!

Peter Sagan a reuşit să reziste din nou în grupul evadaţilor, răspunzând de mai multe ori atacurilor care s-au dat pe urcarea finală. Slovacul a reuşit o coborâre spectaculoasă, reuşind să reducă ecartul de la un minut şi cinci secunde la doar 30 de secunde dar, din nou, nu a reuşit să câştige etapa.

Este a cincea oară din Turul Franţei 2015 când Sagan se clasează pe locul 2, măcar şi-a consolidat tricoul verde.

Pe contul său de Facebook, Sagan a dat o declaraţie interesantă cu privire la ce s-a întâmplat astăzi, o explicaţie venită din frustrare.

“Iată, din nou, am terminat pe locul 2. Toţi cicliştii sunt prietenii mei, dar niciunul nu mă lasă să merg singur în evadare. Este foarte dificil să câştigi o cursă în evadare solo. Am fost rapid pe coborâre, am crezut în mine. Nu pot să câştig însă dacă toţi cred că sunt cel mai bun. Nu e posibil. În evadare toţi mi-au trântit uşa în nas. E greu, dar în continuare vreau să fiu în faţă şi să câştig”.

Ultimii km din cursă

https://youtu.be/Hu_XKWH4VFg

Merită consemnat şi atacul lui Vincenzo Nibali în etapa de ieri. Italianul a atacat pe căţărarea finală şi a reuşit să-şi construiască un mic avantaj în faţa urmăritorilor din clasamentul general.

A mai fost un moment important al cursei, când Geraint Thomas a căzut pe coborârea finală, din cauza lui Warren Barguil (Giant-Alpecin), care a pierdut controlul bicicletei sale şi i-a tăiat calea. Thomas a pierdut doar 38 de secunde faţă de grupul în care era, cu toate că s-a lovit cu capul de un stâlp electric.

Froome îşi menţine cele trei minute şi 10 secunde în faţa celui mai apropiat rival, Nairo Quintana. La acest ecart se mai adaugă încă 22 de secunde şi ajungem la locul trei din clasamentul general, van Garderen. Thomas rămas pe locul şase în clasament, în ciuda timpului pierdut.

Comentarii

Articolul precedentUn om era să se înece la Braşov Triathlon, norocul lui a fost Tudor Buţu
Articolul următorMio Cyclo 505 review
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE