Foto: A.S.O / Alex Broadway. Sursa foto

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) a câştigat la foto finish a şaptea etapă din Turul Franţei, în faţa lui Boasson Hagen (Dimension Data). Chris Froome rămâne purtătorul tricoului galben, iar clasamentul rămâne neschimbat în ceea ce-i priveşte pe principalii favoriţi la marele titlu.

Juriul a fost nevoit să analizeze cu atenţie imaginile de la foto finish, iar Marcel Kittel a fost declarat câştigător. Michael Matthews (Sunweb) a venit pe trei, la mică distanţă.

Pentru Kittel a fost a 12-a victorie în Turul Franţei. A egalat astfel recordul de etape câştigate de către un german, care-i aparţinea lui Erik Zabel. Totodată, victoria i-a adus şi tricoul verde, de lider în clasamentul punctelor.

Ca şi în celelalte etape, sprintul de final a fost unul haotic. Purtătorul tricoului verde, Arnaud Démare (FDJ) s-a războit cu Nacer Bouhanni (Cofidis) chiar înainte de ultimul kilometru. Dar pe ultimii metri înainte de linia de finish n-au mai avut energie să se bată şi au lăsat sorţii la mâna echipelor Quick-Step şi Dimension Data, care au preluat controlul ferm al cursei.

Quick-Step avea totul sub control cu 400 de metri înainte de final, când Kittel i-a luat roata lui Boasson Hagen. Însă neamţul a apreciat greşit linia de finish şi a fost foarte aproape să aştepte prea mult. Şi-a aruncat însă bicicleta înainte, reuşind să câştige la un fir de păr faţă de adversarul său.

Chris Froome (Sky) şi restul pretendenţilor la marele titlu au trecut linia de finish în cadrul plutonului, în acelaşi timp, fără să se producă vreo schimbare în clasamentul general în ceea ce-i priveşte. Froome are un avans de 12 secunde faţă de coechipierul său Geraint Thomas, iar Fabio Aru (Astana) e pe locul trei, la 14 secunde de britanic.

Clasamentul etapei:

 1. Marcel Kittel (Ger) Quick-Step Floors
 2. Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data
 3. Michael Matthews (Aus) Team Sunweb
 4. Alexander Kristoff (Nor) Katusha-Alpecin
 5. John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo
 6. Dylan Groenewegen (Ned) Team LottoNl-Jumbo
 7. Rüdiger Selig (Ger) Bora-Hansgrohe
 8. Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits
 9. André Greipel (Ger) Lotto Soudal
 10. Daniel Mclay (GBr) Team Fortuneo – Oscaro

Clasamentul general:

 1. Christopher Froome (GBr) Team Sky – 28:47:51
 2. Geraint Thomas (GBr) Team Sky + 0:00:12
 3. Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team + 0:00:14
 4. Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors + 0:00:25
 5. Richie Porte (Aus) BMC Racing Team + 0:00:39
 6. Simon Yates (GBr) Orica-Scott + 0:00:43
 7. Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale + 0:00:47
 8. Alberto Contador (Spa) Trek-Segafredo + 0:00:52
 9. Nairo Quintana (Col) Movistar Team + 0:00:54
 10. Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe +0:01:01

Comentarii