TDFR 2014 - stage - 1

Prima  etapă din Turul Franței 2014 a fost  câștigată de Marcel Kittel (Giant-Shimano), după un sprint în care s-a impus categoric în fața lui Peter Sagan (Cannondale), cu aproape o lungime de bicicletă. Victoria germanului este dulce, mai ales că tot el a câștigat anul trecut prima etapă din Turul Franței.

Prima  etapă a avut loc în  Anglia (vor mai fi încă două tot acolo), iar la ceremonia de deschidere și la festivitatea de premiere au participat

Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), unul dintre favoriți, s-a prăbușit,  cu câteva sute de metri înainte de final, după ce s-a împins ca un berbec în australianul  Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), cauzându-i și acestuia prăbușirea.

Uitați-vă la reluare și veți  vedea cum Mark Cavendish  se împinge cu totul nesportiv în australian, într-o situație în care n-avea cum să treacă pe lângă  el, nu exista nicio portiță pe-acolo.  Simon Gerrans nu și-a rupt nimic, a pierdut doar  niște piele de pe spate, rașchetată de asfaltul nemilos, dar va putea continua  competiția. În schimb,  Mark  Cavendish și-a dislocat clavicula, fără să sufere vreo fractură și probabil  că nu va mai putea participa în Turul Franței, cu toate că nu s-a anunțat vreo decizie oficială în acest sens.

http://youtu.be/O6Zdi_wmGtk

De remarcat clasificarea lui Chris  Froome! Britanicul s-a clasat pe locul șase și chiar a crezut că are o șansă la  sprintul final. Rivalul său principal în Turul Franței, Alberto Contador, e doar fericit că nu s-a ales cu vreo zgârietură.

Etapa a doua din Turul  Franței va fi transmisă de  Eurosport în România astăzi, de la ora 13.36.

Comentarii