Nu ai cum să refuzi Turul Franței, chiar dacă ți se propune să participi în  ultimul moment, când te aștepți mai puțin, așa cum i s-a întâmplat lui Rafal Majka. Polonezul l-a înlocuit în echipa Tinkoff-Saxo pe Roman Kreuziger, care se află sub o anchetă pentru că paşaportul său biologic a înregistrat valori anormale.  Și, culmea, Rafal Majka nici  măcar nu-și dorea să participe în Turul Franței.

Iată-l însă dezlănțuit, la  a doua victorie în Turul Franței, după ce a câștigat ieri etapa a 17-a, la doar patru zile de la prima sa victorie  în Le Tour. În etapa anterioară am avut de-a  face cu cea mai lungă  cursă din Turul Franței (235,5 km), iar ieri a fost cea mai scurtă etapă (124 km),   cu  trei căţărări de primă categorie şi finish pe ascensiune specială.

Majka a făcut parte dintr-un grup de 22 de cicliști evadați care au venit împreună, după prima coborâre a zilei. La ultima urcare a  zilei,  Majka a atacat de  mai multe ori  și,  în cele  din urmă, a reușit să-i distanțeze pe toți, când  mai erau 4,2 km până la finish, reușind a doua victorie la rând  pentru echipa  Tinkoff-Saxo.

Polonezul  a fost  într-o formă  de zile mari, mult mai proaspăt decât rivalii săi, mereu cu zâmbetul pe buze, făcând  de mai  multe ori cu ochiul camerei de luat vederi.

http://youtu.be/jXcSUqFoiXI

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.