Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)
Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)

Uniunea Internațională de Ciclism (UCI) a decis, vineri, ca edițiile Turului Franței din perioada 1999-2005 să rămână fără învingător, după anularea rezultatelor ciclistului american Lance Armstrong, potrivit AFP.

“Comitetul director a decis să nu acorde victoriile altor rutieri sau să modifice clasamentele competițiilor vizate”, se precizează într-un comunicat UCI.

De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse pe care le-a încasat începând cu 1 august 1998. Ar fi vorba de vreo 4 milioane de dolari, premii încasate de el și “de ceilalți cicliști implicați în dopaj”, precizare făcută chiar de UCI.

Potrivit CBSSports.comUCI a ordonat o investigație independentă pentru a examina implicarea UCI în acțiunile de dopaj întreprinse de Lance Armstrong. UCI a fost acuzată că a primit 125.000 de dolari de la Lance Armstrong pentru acoperirea unor teste de dopaj.

Lance Armstrong, victorie in 1997
Lance Armstrong victorios, în 1997.

Lui Lance Armstrong nu i s-au luat chiar toate recordurile  sportive. El rămâne campion mondial la ciclism șosea în 1993 și câștigătorul curselor de o zi San Sebastian și Walloon Arrow, în 1995, respectiv 1996.

Două observații personale

  1. Mari ipocriți sunt ăia de la UCI de nu și-a dat nimeni demisia până acum, de n-a fost nimeni pedepsit până acum! Au conviețuit împreună cu impostorii – că nu-i vorba doar de Lance Armstrong – și acum se dau niște sfinți și pun placa “să fim drepți, să fim curați”. Toți cicliștii aflați în top 3 în Turul Franței, în perioada 1999-2005 au avut “treabă” cu dopajul!
  2. Nu cred că Lance Armstrong va avea vreo problemă să returneze banii încasați în urma cîștigării curselor în perioada menționată. La câți bani a încasat el de la sponsori n-are niciun stres acum.

 

Comentarii

Dacă tot ai ajuns la sfârșitul articolului, aș vrea să-ți mai rețin atenția două secunde. Biciclistul.ro este un blog independent, susținut din resurse proprii. De aceea, orice contribuție venită din partea cititorilor este binevenită, mă va ajuta să generez conținut original și de calitate. Cum poți ajuta? Cu o mică donație lunară, de 1$, 3$, 5$ sau orice sumă vrei tu. O poți face aici:  https://www.patreon.com/join/biciclistul?. Mulțumesc anticipat!