Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)
Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)
Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)
Sediul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI)

Uniunea Internațională de Ciclism (UCI) a decis, vineri, ca edițiile Turului Franței din perioada 1999-2005 să rămână fără învingător, după anularea rezultatelor ciclistului american Lance Armstrong, potrivit AFP.

“Comitetul director a decis să nu acorde victoriile altor rutieri sau să modifice clasamentele competițiilor vizate”, se precizează într-un comunicat UCI.

De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse pe care le-a încasat începând cu 1 august 1998. Ar fi vorba de vreo 4 milioane de dolari, premii încasate de el și “de ceilalți cicliști implicați în dopaj”, precizare făcută chiar de UCI.

Potrivit CBSSports.comUCI a ordonat o investigație independentă pentru a examina implicarea UCI în acțiunile de dopaj întreprinse de Lance Armstrong. UCI a fost acuzată că a primit 125.000 de dolari de la Lance Armstrong pentru acoperirea unor teste de dopaj.

Lance Armstrong, victorie in 1997
Lance Armstrong victorios, în 1997.

Lui Lance Armstrong nu i s-au luat chiar toate recordurile  sportive. El rămâne campion mondial la ciclism șosea în 1993 și câștigătorul curselor de o zi San Sebastian și Walloon Arrow, în 1995, respectiv 1996.

Două observații personale

  1. Mari ipocriți sunt ăia de la UCI de nu și-a dat nimeni demisia până acum, de n-a fost nimeni pedepsit până acum! Au conviețuit împreună cu impostorii – că nu-i vorba doar de Lance Armstrong – și acum se dau niște sfinți și pun placa “să fim drepți, să fim curați”. Toți cicliștii aflați în top 3 în Turul Franței, în perioada 1999-2005 au avut “treabă” cu dopajul!
  2. Nu cred că Lance Armstrong va avea vreo problemă să returneze banii încasați în urma cîștigării curselor în perioada menționată. La câți bani a încasat el de la sponsori n-are niciun stres acum.

 

Comentarii