Brasov Triathlon - un om era cat pe ce sa se inece

La Braşov Triathlon era cât pe ce să aibă loc o tragedie, pentru că un om a fost aproape de înec, norocul lui fiind alţi concurenţi, nu bărcile salvamarilor.

Citiţi ce-a scris Tudor Buţu pe contul său personal de Facebook:

“Ieri am participat la Braşov Triathlon şi reacţia mea a fost spontană: auzind strigăte, m-am oprit, l-am văzut la o distanţă de circa 3 metri de mine, m-am dus direct la el, l-am prins cu mâna stângă de mâna lui stângă şi l-am tras la suprafaţa apei.

Trupul îi era înţepenit, ochii larg deschişi, nu clipea deloc. I-am spus să respire şi am început să strig după ajutor. Eram în mijlocul lacului şi nu am văzut nicio barcă în apropiere. Am început să strig mai tare la ceilalţi participanţi să se oprească şi să vină să mă ajute.

După ce au venit vreo trei, patru concurenţi şi au pus şi ei mâna pe el, unul dintre ei a spus să ne îndreptăm spre mal. Apoi am văzut o barcă cu vâsle pe partea cealaltă a lacului, venind înspre noi, dar cu greu, înaintând printre alţi înotători. Când am văzut barca la circa 10 metri de noi, simţindu-mă epuizat, i-am dat drumul, ştiind că în curând va fi în siguranţă. Abia atunci am realizat că ar fi putut să mă tragă şi pe mine în apă şi să ne înecăm amândoi. Am auzit multe poveşti de acest gen…

Ca participant am înţeles încă o dată cât de important este să fim receptivi la nevoile celor care participă alături de noi, ca organizator de triatlon am conştientizat cu adevărat importanţa prezenţei salvamarilor profesionişti printre participanţi, iar ca om nu pot decât să îi mulţumesc lui Dumnzeu că ne-a dat putere să fim alături de aproapele nostru”.

Eu, ca blogger, nu pot decât să-ţi mulţumesc public că ai salvat viaţa unui OM. Mă plec în faţa ta!

Update: Răspuns din partea organizatorilor

I-am întrebat pe organizatori ce s-a întâmplat cu concurentul care a avut probleme în apă şi m-am bucurat să aud următoarele:

“Participantul este bine. A intrat în panică şi a început să înghit multă apă şi de aceea cu greu putea să rămână la suprafaţă.

A fost adus la mal cu barca, preluat de medicul de pe ambulanţă, şi-a revenit în 30-40 de minute, a urcat pe bicicletă şi a terminat concursul.

Da, l-a terminat.”

Comentarii