Mihai Vigariu pe podium la Half Ironman Bahrain 2016

Mihai Vigariu a reușit o calificare spectaculoasă în finala  Campionatului Mondial Half Ironman, ce va avea loc anul viitor în Statele Unite, după ce s-a clasat pe locul trei la categoria sa de vârstă în cadrul Half Ironman, în BahrainEl reușește astfel să se califice pentru a doua oară consecutiv în finala mondială de Half Ironman.  Anul acesta a fost singurul român din finala campionatului mondial Ironman 70.3, ce a avut loc în septembrie, în Australia, unde a avut o prestație solidă, reușind să se claseze pe locul 67 la categoria sa de vârstă (30-34 ani) și pe locul 242 din 2721 de sportivi ce au luat startul.

Finala mondială de anul viitor va avea cel puțin doi români la linia de start, Mihai Vigariu și Alex Toma!

“Ceea ce părea inițial să fie un traseu foarte rapid, pretabil pentru un personal best, s-a transformat ulterior într-un traseu rapid cu vânt foarte puternic, unde a trebuit să trag chiar și pentru un timp de 4 ore 24 de minute”, povestește Mihai.

Timpul său oficial este 4:24:09, cu 27:38 la înot (1,9 km), 2:19:00 la bicicletă (90 km) și 1:31:10 la alergare (21 km).

După ce s-a întors în România, Mihai Vigariu a vorbit cu Biciclistul.ro despre calificarea la Mondiale, despre cursa de la Bahrain, despre antrenamente și despre planurile sale de viitor.

“Cea mai mare încredere am avut-o la înot și la bicicletă. Asta pentru că am venit după o perioadă de antrenamente cu accent pe înot și pe bicicletă, întrucât pe alergare am avut microleziuni la gamba dreaptă, care nu mi-au permis să pot să alerg”, spune Mihai.

Cum a fost proba de înot:

“Valuri mici, dar rapide, afurisite, care îți turnau apă în gură. Am căutat să stau în siajul altui înotător, astfel încât să-mi permită să ies cât mai odihnit din apă; dacă până acum ieșeam la 4 minute din apă față de cel mai bun înotător, acum am ieșit la 2 minute și 40 de secunde față de cel mai bun înotător. O îmbunătățire!”

Cum a fost proba de ciclism:

“Vânt puternic care mi-a arătat, cel puțin pentru mine, cât de important e powermeter-ul, să te temperezi în astfel de curse. Am avut marea plăcere și oportunitate să mă aflu preț de 1 minut în spatele lui Javier Gomez pe bicicletă; am renunțat foarte repede să văd cum e să fii în spatele lui, întrucât trebuia să împing mult mai mult decât pot eu și îmi stricam planul de putere”.

Mihai Vigariu - bicicletă Half Ironman Bahrain 2016
Racheta pe care a concurat Mihai în Bahrain.

Cum a fost proba de alergare:

“Scop: să alerg constant, fără să mă opresc, să pot accelera după km 15 (dat fiind că veneam după un volum aproape inexistent pe alergare, pentru a susține 4’10, cât îmi propusesem); am accelerat, dar cu vântul în față și cu finalul de rigoare, timpii ultimilor km nu au foswt mai rapizi decât cei ai primilor km”.

Mihai VIgariu - finish Half Ironman Bahrain 2016
Imediat după finish, alături de profesionista Anna Eberhardt-Halasz.

Calificarea costă

Mihai Vigariu s-a calificat la Campionatul Mondial de Half Ironman la Age Group. Asta înseamnă că nu este considerat un sportiv profesionist și va trebui să-și plătească singur participarea, care-l costă (de fapt, a și plătit) nu mai puțin de 459 de dolari. Calculați voi cât îl mai costă transportul și cazarea în Statele Unite, ca să nu mai punem la socoteală și alte “mărunțișuri”. Cu alte cuvinte, ajutorul unui sponsor ar fi binevenit!

MIhai Vigariu - trofeu locul 3 Half Ironman Bahrain 2016
Cel mai important trofeu de până acum din cariera sportivă a lui Mihai VIgariu.

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.