Ironman Tallin - start inot 2018Foto: Ironman.com

Peste două zile, mai precis sâmbătă, 3 august, va avea loc Ironman Tallin, competiție unde a fost stabilit în 2018 recordul național la masculin, pe distanța Ironman. Andrei Dudu a reușit atunci să treacă linia de finish după 9:02:45.

Andrei Dudu nu va mai participa la Ironman Tallin anul acesta, însă dintre cei cinci români care sunt pe lista de start a competiției se află unul care va încerca să doboare recordul deținut de Andrei.

Mihai Vigariu - inainte de Xman Oradea 2019
Foto: arhiva personală Mihai Vigariu

Dacă nu v-ați prins încă, mă refer la Mihai Vigariu, care și-a exprimat intenția de a obține un rezultat bun la Tallin încă din luna mai, în cadrul unui interviu pe Biciclistul.ro.

Ce zicea Mihai atunci:

”Mă duc acolo să încerc un record personal, dacă se lasă și cu record național, îl primesc cu mare drag”.

Vigariu se antrenează în jur de 20 de ore pe săptămână.

”Am avut săptămâni în care am încărcat mult, chiar și 32 de ore, dar este foarte greu să susții un astfel de ritm, mai ales cu job și alte obligații”, a mai spus el.

Daniela Torok vrea calificarea la Kona

Daniela Torok - alergare sedinta foto
Foto: https://www.facebook.com/byMarooni/

La Ironman Tallin trebuie s-o urmărim în mod special și pe Daniela Torok, care deține recordul național pe distanța Ironman.

Anul acesta, la Oradea, a devenit campioană națională la triatlon pe distanță lungă pentru a treia oară consecutiv și a ajuns la patru titluri naționale, cu edițiile din 2013, 2017, 2018 și 2019.

Mi-ar plăcea mult să îmi dobor propriul record la Tallinn, însă scopul suprem e să mă situez pe primele 2 locuri la categoria de vârsta şi astfel să mă calific la Campionatul Mondial de Ironman de la Kona, Hawaii”, declara în primăvară Daniela Torok pentru Running Mag.

În afară de Mihai Vigariu și Daniela Torok, la Ironman Tallin vor mai lua startul:

  • Cosmin Lancea
  • Adel Koter
  • Cristian Gruia

Ironman Tallin va oferi 40 de sloturi de calificare pentru Ironman World Championship, finala supremă de la Kailua-Kona, Hawaii.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds