La trei zile după ziua mea de naştere, în data de 4 mai, voi participa la un concurs fabulos: Wings For Life.

Are un format inedit, pe care nu l-am mai întâlnit la noi în ţară şi care va scoate din mine tot ce am mai bun (sper).

Wings For Life este un concurs de alergare. Şi, dacă nu sunteţi convinşi că trebuie să participaţi la un concurs umanitar, a cărui taxă este folosită integral pentru a susţine financiar cercetarea pentru vindecarea leziunilor măduvei spinării, poate veţi fi convinşi să alergaţi la acest concurs dacă vă voi spune că voi veţi fi cei care vă veţi stabili traseul.

(Înscrieri aici)

Amănuntele esenţiale

Deci, pe 4 mai, la ora 13.00 (ce oră decentă!) se dă startul la Wings For Life, din parcarea Cora Pantelimon. Vom alerga pe DN3, drumul vechi spre mare. În primii 10 km, drumul va fi închis total, pentru ca sportivii să fie în condiţii de maximă siguranţă. Pe urmă, după ce plutonul se va aranja în mod natural, în funcţie de cât de tare aleargă fiecare, va fi folosit un singur sens al drumului.

La jumătate de oră de la start, o maşină specială a organizatorilor pleacă după sportivi, cu o viteză  de 15 km/h, luată după GPS. După o oră, viteza va creşte la 16 km/h. După încă o oră, maşina va “goni” cu 17 km/h, iar după încă o oră va ajunge la viteza de 20 km/h. Şi, în fine, după alte două ore viteza maşinii de finish ajnge la 35km/h, care va fi păstrată până când este ajuns din urmă ultimul concurent şi care va fi declarat şi câştigătorul cursei.

Cu alte cuvinte, finsh-ul vine după tine, nu tu alergi după finish! Nu-i tare? Şi asta nu-i tot. Competiţia se desfăşoară simultan în 40 de locuri din întreaga lume şi nu va exista decât un singur câştigător.

Organizatorii Wings For Life din România spun că există mari şanse ca Bucureştiul să stabilească liderul global, pentru că traseul de la noi va fi mai mult plat. Îl ştiu, pentru că am trecut de nenumărate ori cu bicicleta pe acolo şi, într-adevăr, în afară de câteva urcuşuri, nu foarte lungi, traseul este limpede.

Calculează-ţi şansele

Pe site-ul competiţiei există un calculator cu ajutorul căruia poţi estima, în funcţie de viteza cu care vei alerga, ce distanţă vei alerga la Wings For Life până să te ajungă din urmă maşina de finish. Eu intenţionez să am o viteză medie pe kilometru de 5min13sec, ceea ce-mi va permite să alerg 23 km.

Calculator Wings For Life

 

Ambasadorii Wings For Life

Ambasadori Wings For Life

În fiecare ţară în care se organizează Wings For Life există nişte ambasadori care promovează această competiţie, oameni care inspiră, care ne pot fi modele, de la care avem ce să învăţăm. În România, ambasadorii Wings For Life sunt Mihaela Rădulescu, Toma Coconea, Andrei Roşu şi George Baltă, fost rugbyst, care se află în scaun cu rotile din 2006, când a suferit un accident nefericit pe terenul de joc.

Cum poţi să ajuţi

Vrei să fii una dintre picăturile oceanului? Vrei să contribui la rezolvarea problemelor care afectează milioane de oameni paralizaţi din lume, care nu pot merge, nu pot alerga şi nu se pot bucura de libertatea de mişcare, aşa cum o facem noi, cei sănătoşi?

Înscrie-te la acest concurs. Va fi cu atât mai distractiv cu cât suntem mai mulţi. Şi cu cât suntem mai mulţi cu atât sporesc şansele ca oameni precum George Baltă să poată merge din nou.

1529689_239607806210767_35991898_o

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “M-am înscris la un concurs fabulos”
  1. […] Eu mi-am stabilit deja obiectivul pentru Wings for Life World Run la 25 km. Dacă te-ai înscris în această cursă poţi să-ţi setezi şi tu obiectivul personal cu ajutorul calculatorului aflat la www.wingsforlifeworldrun.com/romania. Introduci acolo distanţa sau timpul pe care vrei să le atingi, iar aplicaţia îţi va calcula ritmul la care va trebui să alergi. Calculatorul îţi va arăta şi unde te va depăşi maşina oficială de finiş. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.