Am rămas puţin surprins, recunosc, când am aflat că la Ziua B au participat 670 de concurenţi. Se pare că mocirla n-a speriat chiar atât de mulţi concurenţi – eu mă aşteptam la nu mai mult de 300 de concurenţi.

Răzvan Jugănaru, care se ocupă de punerea în practică a traseelor din cadrul concursurilor Riders Club, a scris pe blogul său un articol în care explică culisele pregătirii traseului de la Ziua B. Demersul său vine ca o reacţie la comentariile negative care s-au făcut despre organizarea concursului Ziua B. Eu cred că astfel de explicaţii ar trebui prezentate indiferent dacă există o reacţie negativă sau nu, pentru ca lumea să înţeleagă , să ştie, să înveţe şi să aprecieze, prin comparaţie, un traseu sau altul.

Razvan Juganarul - explicatii Ziua B

“Am luat startul în astfel de concursuri de multe ori şi ştiu ce înseamnă să te chinui pe o astfel de vreme. Spun că te chinui pentru că toţi ne chinuim, şi amatori, şi profesionişti”, spune Răzvan.

“Traseele au fost modificat e de la început până în dimineaţa evenimentului de opt ori. Primele patru modificări le-am făcut datorită aprobărilor ce trebuiau obţinute pentru locurile pe unde treceam. De fiecare dată se trezea ba poliţia, ba nu ştiu cine că nu vrea să ne lasă să trecem prin anumite zone”

“Vremea nu a ţinut cu noi şi am fost nevoit să aduc patru modificări ale traseului cu două zile înainte de eveniment, ultima modificare fiind realizată chiar la ora patru noaptea, înainte de start”

“Totul s-a schimbat la 180 de grade în noaptea dinaintea concursului. A plouat atât de mult încât unele porţiuni de traseu erau pline de apă. Am adunat echipa şi am intrat din nou cu ei în pădure la ora patru dimineaţa pentru a evalua starea traseului şi pentru a aduce noi modificări. Din nou, am fost nevoiţi să scoatele unele porţiuni deoarece erau impracticabile”.

“O altă problemă a fost că imediat după start ploaia a încetat. Este o problemă deoarece atunci când plouă foarte mult şi se face noroi, acest noroi, atâta timp cât este îmbibat cu apă multă nu este lipicios, dar dacă ploaia se opreşte şi are timp apa să se scurgă puţin, atunci noroiul va pune mult mai multe probleme”.

Vă recomand să citiţi şi interviul cu Marius Petrache, câştigătorul concursului Ziua B, la tura lungă.

Reacţii despre Ziua B

Comentarii

Articolul precedentInterviu cu Marius Petrache, câştigător la Ziua B
Articolul următorWTF? Lance Armstrong ne arată cum se schimbă o cameră
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE