Alberto Contador - Turul Frantei 2010

Alberto Contador - Turul Frantei 2010

După ce am aflat că Alberto Contador a fost găsit vinovat și a fost suspendat pentru doi ani, pierzând titlurile câștigate în Turul Franței și Giro d’Italia, am încercat să-mi imaginez ce-o fi în sufletul lui.

Evident, nu-l știu pe Alberto Contador personal, nu-l cunosc așa cum este el, ca om, dar mi-am făcut o imagine despre el, din aparițile sale televizate, din interviurile pe care le-a dat, din modul în care a concurat, de-a lungul timpului, și, recunosc, am un puternic simpatie pentru el.

Îmi imaginez câtă durere trebuie să fie în sufletul lui, cum se gândește el la toate momentele bucuriei pe care a trăit-o atunci când a câștigat Turul Franței sau Giro. Cine poate să-i șteargă din suflet acele momente?

Alberto Contador a ținut astăzi o conferință de presă într-un hotel din orașul său, Pinto, lângă Madrid. A fost  vizibil emoționat. A fost înconjurat de o grămadă de ziariști, dotați cu tunuri foto, care îl fotografiau în rafale. A fost aplaudat. Este simpatizat.

Visurile mele s-au prăbușit“, a spus Contador. “Nu a existat nicio dimineață în care să nu mă fi întrebat cum am ajuns în această situație. A fost un an greu. Nu aș dori nimănui un an ca acesta”.

“Sentimentul de injustiție pe care îl trăiesc este teribil…În toate aceste luni, am făcut tot posibilul să demonstrez că a fost un incident. Am scris și rescris totul, am stat ore și ore răspunzând întrebărilor pe care mi le-au pus”.

“Așa cum am declarat și al CAS, dacă mai există ceva în plus ce aș putea face sau demonstra că sunt nevinovat, să-mi spună și mie”

Simt o satisfacție stranie, măcar totul s-a sfârșit…Îmi este cu atât mai greu cu cât cantitatea de clenbuterol găsită în sângele meu a fost atât de mică, încât nu mi-ar fi putut îmbunătăți performanța cu nimic”.

Voi continua să pedalez. Voi continua să mă antrenez, curat, așa cum am făcut-o întotdeauna. Chiar dacă moralul meu este foarte scăzut acum, voi reveni la fel de bun cum am fost”.

Cine știe spaniolă, poate urmări declarația lui Alberto Contador mai jos.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds