Alberto Contador, Turul Frantei 2010, 24 iulie

Alberto Contador, Turul Frantei 2010, 24 iulie

Alberto Contador nu a pierdut doar Turul Franței, pe care l-a câștigat în 2010, și Giro d’Italia, pe care l-a câștigat în 2011, în urma deciziei de suspendare pe care a primit-o pentru descoperirea unei substanțe interzise în urina sa.

Alberto Contador are după ce plânge. Ia uitați:

  • 2010, Turul Franței. Îi revine acum lui Andy Schleck;
  • 2011, Vuelta a Murcia (două etape și la nivel general). Etapele și titlul le revin lui Denis Menchov, Jérôme Coppel și, încă o dată, Jérôme Coppel
  • 2011, Volta a Catalunya (o etapă câștigată și câștigător la nivel general). Scarponi se alege cu titlurile;
  • 2011, Vuelta a Castilla y Leon. Aici a câștigat etapa a patra, care îi revine acum lui Richie Porte
  • 2011, Giro d’Italia (a câștigat două etape și titlul). Noii câștigători sunt José Rujano, Vincenzo Nibali și Scarponi;
  • 2012, Tour de San Luis. Aici a câștigat două etape, care vor reveni lui Levi Leipheimer și lui  Daniel Diaz.

Alberto Contador nu este singurul care are de pierdut

Situația este nasoală și pentru echipa lui Contador, Saxo Bank, care riscă să piardă licența WorldTour, din cauza pedepsei pe care a luat-o ciclistul spaniol. Echipa daneza cade rău în clasamentul UCI fără punctele lui Contador din 2010 și 2011.

UCI a dat un comunicat de presă în care a spus că va cere comisiei de licențiere să spună dacă Saxo Bank-SunGard își păstrează sau nu locul în UCI WorldTour. Contador a adus 68% din punctele pe care Saxo Bank le-a obținut în această perioadă.

Riis, bosul Saxo Bank, a declarat că va continua să-l susțină pe Contador, dar în acest moment contractul cu spaniolul pică, din moment ce nu mai poate concura. Contractul lui Alberto Contador este estimat la 4,5 milioane de euro pe an.

Contador ar putea plăti și o amendă de 2,485.000 de euro.

Turul Franței este blestemat

Din 1995 încoace, doar doi câștigători ai Turului Franței au fost nepătați de dopaj: Carlos Sastre, în 2008, și Cadel Evans, în 2011.

Comentarii