Ernesto Colnago, la 80 de ani

Ernesto_Colnago

Ernesto Colnago și-a sărbătorit cea de-a 80-a aniversare astăzi, ocazie în care a lansat o ediție limitată de biciclete, adresată colecționarilor.

Pun pariu că mulți dintre voi nu știau că Ernesto Colnago trăiește, că el este creierul din spatele faimoaselor biciclete Colnago.

Bicicleta specială pe care a lansat-o astăzi Colnago se numeste C59 Ottanta, care înseamnă, în limba italiană, “80“. Bicicleta a fost inspirată de piesele din trecut care au avut un succes răsunător printre cicliștii profesioniști și care au fost iubite de catre cicliștii din întreaga lume.

C59 Ottanta poartă semnătura lui Ernesto Colnago și este făcută din cel mai bun carbon, fiind dotată cu componente electronice din seria Campagnolo Super Record EPS 11.

Colnago_C95_Ottanta

Doar 80 de biciclete au fost produse cu ocazia aniversării lui Colnago, iar 20 dintre ele deja au ajuns la colecționarii din întreaga lume.

Pun pariu că și lui Alexandru Ciocan i-ar plăcea un astfel de exemplar, care este un fan declarat al bicicletelor Colnago.

În ciuda faptului că a împlinit 80 de ani, Colnago a fost extrem de ocupat în biroul său din Cambiago, preferând să lucreze decât să sărbătorească. Este primul care ajunge la birourile Colnago, care se află la o aruncătură de băț de casa sa, și este ultimul care pleacă de-acolo. Majoritatea oamenilor ar fi fericiți să trăiască la 80 de ani, iar Conago nu are de gând să iasă la pensie prea curând.

“Cea de-a 80-a aniversare este un sprint intermediar, nu este finish-ul cursei mele. Încă iubesc ceea ce fac și vreau să creez biciclete noi. Nu vreau un tort sau o petrecere mare, bicicletele speciale sunt felul în care îmi sărbătoresc ziua de naștere”, a spus Ernesto Colnago.

Ernesto Colnago este un tip conservator și asta se vede dacă te uiți atent la biroul lui. Nu vezi acolo nici urmă de calculator, ci numai hârtii, foi și hârțogăraie. Asta denotă faptul că-i place să facă lucrurile cu mâna lui și că se bazeaza pe propriile-i instincte. Denotă faptul că nu are încredere decât în el însuși și că în viața lui nu există decât pasiunea născută din propriile-i vise. Și cred că așa sunt și bicicletele Colnago, niște vise devenite realitate, pe care maestrul le-a adus la lumina zilei, așa cum sculptorului grec din mitologie i-a fost înviata statuia, întruchiparea perfecțiunii și a frumuseții.

Comentarii