Bicicleta polivalentă este combinația perfectă între bicicleta de șosea și cea mountain bike. Dacă vrei să te bucuri de plimbări în natură, dar și prin oraș sau parc, cu siguranță că bicicleta polivalentă este potrivită pentru tine.

Decathlon are peste 30 de modele de biciclete polivalente în oferta sa. Sunt o soluție potrivită celor care se plimbă ocazional, într-un ritm relaxat și care doresc să exploreze. Aș spune că bicicleta polivalentă este potrivită pentru cineva care vrea să cerceteze împrejurimile, descoperi orașul, dar și potecile umbroase ale pădurii.

Ce poți descoperi la o bicicletă polivalentă? Cadru și jante din aluminiu, astfel încât bicicleta să fie ușoară, furcă pe aer și chiar roți Mavic. Frânarea se face cu discuri hidraulice, iar în ceea ce privește vitezele ai la dispoziție până la 11 viteze pe care le poți schimba astfel încât să urci și cel mai afurisit deal. Partea plăcută este că furca se poate bloca de pe ghidon, astfel încât atunci când pedalezi prin oraș, pe asfalt, să te folosești de bicicletă cât mai eficient pentru a avea un consum de energie redus. Furca poate fi deblocată cu ușurință la intrarea pe drumurile offroad.

Tot la categoria biciclete polivalentele intră și electricele, iar cu una de top de la Decathlon poți parcurge până la 120 km în modul Eco.

Am găsit un clip foarte util, în care Decathlon explică cum să-ți alegi bicicleta hibrid, adică acea bicicletă care este o combinație între cea pentru mountatin biking și cea pentru șosea.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE