Maratonul Vinului

Maratonul Vinului, una dintre cele mai longevive și mai îndrăgite curse de mountain biking din România, a dat drumul la înscrieri, iar anul acesta sunt câteva noutăți care merită toată atenția noastră.

Înainte de toate, Maratonul Vinului, MARVIN, cum i se mai spune, va avea loc în data de 14 mai 2022.

Maratonul Vinului 2022 înseamnă ediția cu numărul 10! Am ceva amintiri colecționate datorită acestei competiții, iar acum mă gândesc cu drag la ele, chiar și la momentele în care am suferit :). La Maratonul Vinului am testat pentru prima oară în viața mea pedalele cu prindere SPD. Era chiar la prima ediție a cursei. Of!

Să revenim la detalii. Primii 450 de concurenți validați până pe 15 aprilie 2022 primesc în kit tricoul tehnic de ciclism oferit de BikeXPert. Vă invit să nu mai stați pe gânduri, BikeXpert a oferit întotdeauna tricouri de foarte bună calitate.

Anul acesta Maratonul Vinului reia traseele clasice, folosite în primii ani, de 31 și 51 km, dar va rămâne și cel de 18 km, pentru cei mai începători, care doresc să simtă atmosfera și provocările unui concurs MTB.

O altă noutate interesantă este o nouă secțiune, Corporate, destinată companiilor, care pot forma echipa de câtre patru – trei băieți și o fată. La departajarea în clasament se iau în considerare timpii cumulați ai fiecăruia.

Pe traseul de 31 km se vor putea duela și cei cu biciclete electrice. Este însă o cursă prietenească, pentru că nu au fost impuse restricții legate de capacitatea bateriei, de cipuri sau alte asemenea detalii tehnice.

Mai sunt două trasee, unul de 4 km, pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani, și unul de 10 km, de plimbare pentru familii.

Dacă vă înscrieți până în data de 10 aprilie veți beneficia de taxa cea mai mică, adică 120 lei.

Acțiune caritabilă

O parte din încasările obținute la Maratonul Vinului powerded by OMV Petrom 2022 vor fi donate Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați.

Creată în 2012, Fundația Bucuria Ajutorului dorește să prevină abandonul școlar și excluziunea socială a copiilor în dificultate, oferind servicii sociale, educaționale și psihologice unui număr de 25 de copii din zonă.

Copiii vin în fiecare zi la centru, unde primesc hrănă, îmbrăcăminte și materiale școlare și sunt ajutați să-și facă temele, într-un mediu cald și prietenos creat de voluntari inimoși.

Centrul de zi al Fundației are gospodărie proprie cu livadă, gradină de legume, păsări de curte și animale (inclusiv un ponei foarte iubit de copii).

În 2018, Maratonul Vinului a contribuit la  construirea foișorului din curtea centrului iar în 2017 la acoperirea cantinei de la Fundația Bucuria Ajutorului-Urlați, care oferă hrană zilnică pentru 30 de copii care provin din familii defavorizate.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE