Slabire alergare antrenament

Slabire alergare antrenamentUnul dintre obiectivele mele principale pentru acest an este să slăbesc. Din cauza operaţiei de hernie, dar şi din cauza neglijenţei mele, în decembrie 2011 am atins un apogeu de 102 kg. Pe urmă, am avut şi păţania cu entorsa, care m-a ţinut pe bară o lună de zile.

Acum, dacă nu mă mai accidentez, mă voi antrena cu sârguinciozitate, să-mi ating obiectivul de a ajune la 80 kg. Nu cred că se va întâmpla până la sfârşitul acestui an, dar nici nu exclud această posibilitate.

Iată un grafic cu evoluţia, mai bine spus involuţia, greutăţii mele. Celelalte cifre, cu portocaliu, reprezintă numărul de calorii arse.

Grafic slabire Emilian Nedelcu, editor Biciclistul.ro

So, graficul ăsta spune următoarele:

  • decembrie 2011 – greutate 102 kg
  • ianuarie 2012 – greutate 100 kg – 2.650 de kcal arse
  • februarie 2012 – greutate 97 kg – 5.118 de kcal arse
  • martie 2012 – greutate 96 kg – 11.666 de kcal arse
  • aprilie 2012 – greutate 95 kg – 5.533 de kcal arse
  • mai 2012  – greutate 94 kg – 13.886 de kcal arse

Pufoşii, ca mine, vă antrenaţi sau aşteptaţi o soluţie miraculoasă?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Cum mai stau cu slăbitul”
  1. Am gasit site-ul din greseala si din gresala am dat si peste articolul tau. Iti urez bafta in obtinerea rezultatelor.

    Eu ma numesc Olimpiu (pe scurt Oli) si momentan locuiesc in Germania. In urma sedentarismului (un an de zile fara job ), am ajuns la o greutate de 130 de kg, dar de la inceputul anului 2012, cand am fost in Romania, am primit critici si sfaturi care m-au afectat.

    Cea mai mare critica mi-am facut-o singur, cand m-am urcat pe cantar si am vazut la ce cifre am ajuns. Astfel, mi-am propus ca peste 6 luni cand ma intorc din nou sa nu ma mai recunoasca lumea. Am inceput cu alergari de 2-3 km, dar de pe deal la vale, pentru ca era foarte greu (tin sa mentionez ca urasc alergatul) si cand am inceput munca am inceput sa merg cu bicicleta.

    Norocul meu este ca locuiesc in zona de munte si ca sa ajung la serviciu trebuie sa urc o panta de 11% de vreo 2 km, iar la intoarcere am 2, una de 13% si una la fel, de 12%.

    Primele luni au fost groaznice. Drumul il fac de 4 ori pe zi, dar in urma acestui cumul de exercitii am dat jos 50 de kg in 6 luni. Am trecut de la MTB la cursiera si sper ca la anul sa particip si la concursuri.

    Iti urez bafta si cred ca cea mai mare incercare pe durata exercitiilor si antrenamentelor e castigarea obiectivului psihic si apoi fizic vine automat. Asta le urez tuturor celor care incearca sa slabeasca: multa tarie psihica.

  2. Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur enorm cand mai castig cate un cititor. E o recunoastere a efortului pe care-l depun pentru a tine activ acest blog.

  3. Mult succes! Si eu am avut si inca am aceasta problema, din cauza sedentarismului, dar nu iti recomand sa slabesti mai mult de 2-3 kg pe luna, sa nu fie ireversibil. De fapt, asta e cel mai important si asa e mult, iar pe perioada verii mie mi-a scazut si mai putin si nu am reusit nici macar 6 kilograme pe 6 luni. Banuiesc ca e din cauza aerului, pe timp rece este oxigenarea mai buna indiferent de efort, pentru ca efortul mare inseamna deshidratare lichida, nu neaparat scadere in greutate.

    Pentru ardere interna a caloriilor in plus e nevoie de oxigen, proces lent si multe lichide, minim 2 litri pe zi, fara ciorba si cafea la socoteala. Cica la nivel molecular e nevoie si de apa pentru ardere.

    Excelent blogul tau si stirile, felicitari! De cind m-am logat la el sunt mai fericit, admir si sunt fan ciclism si miscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds