Peste 1.000 de biciclişti din Capitală au ‘pedalat’ sâmbătă pe traseul Piaţa Constituţiei – Piaţa Unirii – Piaţa Alba Iulia – Piaţa Muncii – Piata Victoriei – Parcul Izvor, ca să-şi facă auzite nemulţumirile în legătură cu infrastructura velo precară din Bucureşti, informează Agerpres.

Participanţii şi-au propus să arate că locul bicicletei este pe banda special dedicată ei, separată de trotuar şi de benzile destinate traficului auto, şi că bicicliştii bucureşteni merită un sistem de căi de acces gândit după standarde europene.

Organizatorii marşului susţin că numărul bicicliştilor din Bucureşti nu poate creşte în absenţa unei infrastructuri adecvate care ar putea contribui la ameliorarea unor probleme precum traficul supra-aglomerat şi poluarea atmosferică. (România Liberă)

Deci, să fie bine!

Peste 80.000 de persoane au stat la coadă, de miercuri până duminică, pentru a se închina la moaștele sfântului Nectarie din Eghina.

S-a estimat o medie de 1.000 de persoane pe oră care trec pentru a se închina la moaște.

Moaștele Sfântului Nectarie au fost aduse în Capitală marți noapte, de Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Două cifre: bicicliști vs enoriași”
  1. Eu cred ca mai multi biciclisti au ales sa mearga sa atinga moastele, rugandu-se in acelasi timp ca autoritatile sa construiasca pistele dorite decat cei care au marsaluit pe strazile Bucurestiului. In realitate sunt mult mai putini enoriasi si mult mai multi biciclisti. Spun asta fiindca am senzatia ca traim intr-o tara foarte bine echilibrata din punct de vedere educational.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds