Eduard Novak a obţinut medalia de bronz în cadrul Campionatelor Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic), la proba de urmărire 4 km (categoria C4). Este o probă care se desfăşoară pe velodrom.

Eduard Novak - bronz Campionat Mondial Mexic 2014 1240611_743213559043513_4225193195885757243_n

Cu al patrulea timp din calificări am reuşit să câştig în finala mică locul trei. Bucuros pentru medalia de bronz! Pentru acum :)”, scrie Eduard Novak pe contul său de Facebook

Eduard Novak se accidentase la ultimul antrenament şi nu a luat în seamă acest lucru, însă a avut probleme.

Chiar dacă am făcut tot ce a ţinut de mine, câteodată soarta nu o poţi ocoli. Accidentarea în ultimul antrenament, care la prima vedere a fost banală, m-a dus în imposibilitatea de a respira normal. Timpul din calificări este de ajuns pentru finala mică. Voi concura pentru locul trei

Şi bine că a făcut-o, pentru că a luat medalia de bronz. Pe primul loc s-a clasat slovacul Jozef Metelka, iar pe locul doi cehul Jiri Jezek, cu care Eduard Novak se tot bate în competiţiile internaţionale (vezi timpii din finală). 14 sportivi au luat startul în această probă, iar recordul mondial, deţinut de Eduard Novak, a fost doborât încă din calificări.

Eduard Novak este primul campion paralimpic din istoria ciclismului românesc şi cvintuplu campion mondial. Eduard Novak, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, deţine recordul mondial la proba la care a participat aseară.

Eduard Novak mai concurează astăzi în proba de 1 km contratimp și duminică în proba scratch. Într-o cursă de tip scratch, toţi cicliştii iau startul în acelaşi timp (pe velodrom), iar obiectivul este să termini pe primul loc după parcurgerea unui anumit număr de ture. Nu există puncte intermediare sau sprinturi. Cu alte cuvinte, este o cursă de care pe care.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Eduard Novak a luat o medalie de bronz în Mexic”
  1. Este de laudat, mai ales in conditiile in care ciclismul romanesc nu exista in nicio competitie internationala de calibru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds