Pe-asta n-am mai făcut-o până acum, să particip la un concurs desfăşurat în două zile consecutive, cu două probe diferite: bicicletă şi alergare, însă sparg gheaţa şi sâmbătă şi duminică, pe 30 şi 31 august, voi lua startul la Maratonul Olteniei, un concurs de mountain bike şi de alergare organizat în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Concursul, un eveniment CEZ România, se află la a doua ediţie, iar anul trecut, fără să aibă şi proba de alergare, a beneficiat de un număr de 250 de participanţi.

Dacă aveţi nevoie de un punct de reper, Maratonul Olteniei este organizat de către Hyper Sport şi Padina Fest, de care presupun că aţi mai auzit până acum.

Concursul de MTB

Există două trasee, de 33 km, la care m-am înscris şi eu, şi de 51 km. Ambele trasee ne vor pune la încercare, suntem asiguraţi, pentru că vom avea parte de urcări susţinute (urăsc urcările!), dar şi de coborâri (dulcea răzbunare), prin zone de pădure, dar şi prin păşuni.

Diferenţa de nivel pentru traseul scurt este de 970 metri, iar pentru traseul lung este de 1.580 de metri.

Pentru ambele trasee de ciclism, concurenţii vor lua startul în zona parcului Zăvoi. După aproximativ 1,2 km de şosea, se intră pe un drum betonat unde începe un urcuş pieptiş de câteva sute de metri. Traseul este abordabil fără probleme, spun organizatorii, cu puţine zone abrupte. În prima porţiune vor exista câteva urcări mai accentuate şi câteva segmente de posibil push-bike (la mine vor fi cel mai probabil).

Traseul lung se desparte de cel scurt după aproximativ 11 km de la start. Finish-ul ambelor curse are loc tot în parcul Zăvoi.

Timpi limită de concurs:
33 km – 5 ore
51 km – 6 ore

Mai multe detalii despre proba de ciclism de la Maratonul Olteniei.

Maratonul Olteniei – tura de recunoaştere

Concursul de alergare

Concursul de alergare este de tip trail running, adică pe teren accidentat, nu pe suprafaţă de asfalt. Vom bătători cărările pe două tipuri de traseu: semimaraton (21,1 km) şi cros de 10 km.

Ca şi la concursul de ciclism, vom avea parte la început de 1,2 km de şosea, după care urmăm acelaşi urcuş accentuat (vreo 300 de metri). După ce ne-a ieşit limba de un cot şi ne calmăm un pic pulsul, intrăm pe potecă. Traseul de alergare este preponderent prin pădure, ceea ce e bine mai ales dacă va fi o zi călduroasă cu soare. Măcar vom avea umbră.

Vă avertizez că la semimaraton diferenţa de nivel va fi de 900 de metri, iar la cros 420 de metri.

Mai multe detalii despre proba de alergare de la Maratonul Olteniei.

Înscrieri

Până în data de 28 august, taxa de participare este de 50 de lei pentru cursa de ciclism şi 45 de lei pentru cursa de alergare. Cine vrea o reducere  poate participa la ambele curse, în acest caz taxa fiind de 75 de lei.

După data de 28 august, până în data de 31 august, înscrierile se mai pot face doar la faţa locului, conform acestui program.

Urmăriţi pagina de Facebook a competiţiei pentru detalii de ultim moment.

P.S. Particip la Maratonul Olteniei la invitaţia CEZ România, parte din grupul cu acelaşi nume, unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds