Un baton energizant costă între 5 şi 10 lei şi este perfect pentru sesiunile de antrenament care presupun efort prelungit sau la concursuri, unde ai nevoie de energie. Am auzit pe mulţi sportivi spunând că nu suportă gustul batoanelor energizante din comerţ, că nu se împacă cu niciun brand.
Pentru ei, dar şi pentru cei care vor să încerce altceva, Global Cycling Network are o reţetă pentru acasă, după care vă puteţi face propriile batoane energizante.
Cu ce începem:
Ulei de floarea soarelui – 120ml/3/4 cup
Zahăr brun – 200g/1 cup
Sirop auriu (eu aş pune miere) – 2 linguri
Unt de arahide – 1 lingură
Extract de vanilie – 1/2 lingură
Amestecaţi aceste ingrediente într-o oală pusă pe foc mic, până când se topesc şi se unesc.
Apoi, adăugaţi:
Seminţe de susan – 25g / 2 linguri
Seminţe de floarea soarelui – 25g / 2 linguri
Seminţe de dovleac – 50g / 1/2 ceaşcă
Stafide – 50g / 1/2 ceaşcă
Curmale mărunţite – 50g / 1/2 ceaşcă
Gradual adăugaţi fulgii de ovăz – 225g
Transferaţi mixtura dobândită într-o tavă de copt, de aproximativ 25 x 15cm şi presaţi compoziţia cu o furculiţă, pentru a fi cât mai compactă.
Introduceţi la cuptor, 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10-15 minute şi fiţi cu ochii pe tavă, să nu se ardă conţinutul.
În sfârşit, lăsaţi la răcit tava, înainte de a vă porţiona batoanele energizante. Eu aş pune tava şi în frigider, să fie batoanele cât mai tari.
Poftă bună!
Hai că sunt curios ce-ţi iese :), să-mi păstrezi şi mie o felie.
Am treaba in weekend. 🙂