Foto: Petru Solomon

N-am avut costume de haiduci, dar ne-am luptat vitejește cu noroiul la penultimul concurs MTB al acestui an din calendarul Riders Club, Haiduci și Domnițe.

Duminică, o zi ce a început cât se poate de mohorât, cu o ploaie măruntă, ce intra direct în oase, am pedalat împreună cu Vlăduț pe un traseu offroad de aproape 15 km, pe cărările pădurii Șurlari, în împrejurimile lacului Moara Vlăsiei.

Au fost peste 1.000 de participanți, dar noi, înscriși la categoria Family, am avut norocul de a lua startul primii, fără să fim deranjați de bicicliștii cei mari. De altfel, am pedalat nestingheriți pe traseu, întrecându-ne doar cu cei din categoria noastră, uriașii au intrat în concurs mai târziu.

Organizatorul primește o bilă albă din partea Biciclistul.ro, pentru că s-a preocupat de siguranța copiilor și pentru că le-a oferit acestora posibilitatea de a se bucura 100% de concurs și de traseu.

Vlăduț s-a clasat pe locul 7 din 25 în clasamentul băieților, la categoria 5-8 ani (la fete au fost doar 9 concurente). Categoria a fost câștigată de Mihai Brînză, un puști care face parte din echipa BikeXpert Racing Team.

Riders Club - Haiduci si Domnite - Vladut pe traseul Family, de 15 km
Foto: Rareș Cireadă

Pentru Vlăduț e un rezultat excelent, a pedalat hotărât să iasă cât mai în față, nu s-a oprit și n-a avut nevoie de nici cel mai mic ajutor din partea mea. L-a ascultat cu atenție pe Răzvan Jugănaru, care înainte de start le-a transmis copiilor că nu trebuie să accepte ajutor din partea părinților și că trebuie să se respecte unul pe altul și să dea dovadă de fair-play. Mi-a spus chiar în primul kilometru: “tata, să nu mă împingi deloc!”.

Ajutorul meu a constat în indicațiile pe care i le-am dat de-a lungul traseului, când i-am spus cum să schimbe vitezele. Știe și el, dar mai trebuie să capete experiență până să ajungă să se folosească cu maximă eficiență de raportul optim foaie/pinion. În orice caz, a răspuns “comenzilor” mele cât se poate de promt.

Mi-a plăcut de el că nu a încetinit ritmul nici măcar atunci când și-a dat seama că nu mai poate ajunge pe nimeni din urmă. Și uite așa a întrecut-o pe Ioana, care s-a chinuit să ne ajungă din urmă, dar nu a reușit :).

14425512_1248570975195247_900007686253871286_o
Vlăduț era destul de obosit la sfârșit dar, premieră absolută, a întrecut-o pe Ioana la un concurs de mountain bike :). Foto: Petru Solomon.

Vrem să mergem și la ultimul concurs din calendarul Riders Club, Maratonul Dunării, tot în echipă, eu cu Vlăduț, Ioana cu Natalia, care a fost bolnavă, dar până pe 30 octombrie, când va fi startul, va fi aptă de luptă. Vom avea de pedalat 16 km, pe un traseu relativ plat.

14409895_1426406254055306_1943115751659810740_o

O nouă bicicletă pentru Vlăduț

Vlăduț s-a ales cu o nouă bicicletă, pe care și-a cumpărat-o singur, din banii săi de pușculiță. E vorba de o bicicletă Cube Access WLS hardtail, model din 2014. Are roți de 26 de inch, cadrul de 13,5, cadrul din aluminiu, furcă cu suspensie SR Suntour XCR Air RL-R, cu sistem de blocare situat la nivelul ghidonului. Echipată cu trei foi și nouă pinioane îi va oferi lui Vlăduț o gamă extinsă de raporturi pentru cele mai diverse trasee mountain bike.

Bicicleta are și frâne pe disc Shimano 395, care merg brici.

Noua bicicletă a lui Vlăduț, Cube Access WLS Race, model din 2014.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds