Maratonul Bucuresti 2017 - start

Eu sper că va veni și ziua în care un român va câștiga Maratonul București. Nu s-a întâmplat ieri, dar poate că în următorii 10 ani va ieși la rampă un român care se va bate de la egal la egal cu kenienii și etiopienii. Și până atunci, mă întreb și eu ca mulți alții, de ce nu se bagă atletiții români de top la cursa de maraton? De ce nu a participat niciodată Marius Ionescu la proba regină de la București?

Revenind, românii au avut o zi bună ieri. La maraton nu prea le-a ieșit, dar totuși avem patru conaționali în top 10, chiar dacă la diferențe mari față de timpul câștigătorului. La celelalte probe, semimaraton și 10 km, stăm mult mai bine.

Sorin Mineran, cel mai bun român

Sorin Mineran - campion national maraton 2017

Cel mai bine clasat român de la Maratonul București a fost Sorin Mineran (CSU Arad), care s-a clasat pe locul 7 la nivel general, la 18:46 față de câștigătorul Duncan Cheruiyot din Kenya. Românul a trecut linia de finish după 2:31:59 și a devenit  pentru al patrulea an consecutiv campionul României la maraton.

Locurile 8, 9 și 10 au fost ocupate tot de români: Constantin Surlea Gheorghe (2:34:18), Nicolae Bălan (2:34:29) și Ștefan Daniel Lupulescu (2:35:21).

Trebuie menționat rezultatul excepțional înregistrat de Ioan Vaida, alergător încadrat la categoria de vârstă 46-50 de ani, care s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general, cu un super timp: 2:39:47. Veteranul a trecut linia de finish chiar înaintea triatlonistului Ciprian Bălănescu, venit pe 12 la general, după 2:40:15.

N-a fost ziua lui Ciprian Bălănescu

Ciprian Bălănescu, campionul naţional al României la triatlon, avea planuri mari pentru Maratonul Bucureşti, spera la un loc pe podium în clasamentul naţional.

Nu prea a fost ziua lui ieri, anul trecut a scos 2:39:42, timp care i-a adus locul 11 la general.

”Am văzut anul trecut, la primul meu maraton, că fără pregătire specifică am alergat 2 ore și 39 de minute. Acum vreau să ajung cât mai repede la linia de finiș, nu știu încă ce timp aș vrea să iasă, dar trebuie să fie mai bun ca cel din 2016. Ca orice sportiv, pentru că pentru medalii concurăm, pentru un loc cât mai sus în clasamente, mă gândesc și la un loc pe podium. Dar, trebuie să așteptăm finalul cursei pentru că maratonul poate aduce și surprize indiferent de cât de bine ești antrenat. Dacă o să scot un timp mai bun, asta va însemna că am progresat”, a spus Bălănescu pentru organizatorii concursului.

Ana Veronica Rodean, locul 3 la maraton!

Foarte frumos, la fete am avut un loc pe podium, obținut de Ana Veronica Rodean, sportivă legitimată la CSU Unirrea Alba și CSU Reșița. Sportiva noastră s-a clasat pe locul 3, după 2:57: 42, la distanță destul de mare față de câștigătoare, +15:36. E însă un loc pe podium și merită felicitări pentru această clasare.

Semimaratonul a fost câștigat de Emanuel Trandafir!

Emanuel Trandafir câștigă proba de semimaraton 2017

O surpriză foarte plăcută a produs-o Emanuel Trandafir, câștigătorul probei de semimaraton, cu un timp competitiv:  1:11:49.  A fost în luptă strânsă cu polonezul Jacek Wichowski, care a venit pe locul doi, la doar opt secunde de Emanuel.

”În 2011 am terminat primul meu semimaraton (la MIB) pe locul 83 și eram foarte bucuros că am venit în primii 100. Nici prin cap nu îmi trecea că aveam să câștig cursa șase ani mai târziu”, a spus Emanuel Trandafir după cursă.

Ancuța Bobocel, locul 3 la general la semimaraton!

Ancuța Bobocel este una dintre cele mai valoroase alergătoare din România în acest moment și asta s-a văzut și ieri, când a obținut locul 3 la nivel general la proba de semimaraton. A venit la doar 41 de secunde după Emanel Trandafir, trecând linia de finish după 1:12:29.

L-a bătut serios pe Florin Munteanu, cel care s-a clasat pe locul 2 la băieți, care a trecut linia de finish după 1:15:39.

Doi triatloniști în top 10 la semimaraton

Alex Diaconu la proba de semimaraton 2017
Alex Diaconu în acțiune

Am remarcat faptul că doi triatloniști s-au clasat în top 10 la proba de semimaraton. Alex Diaconu a venit pe locul 6, după 1:17:02, iar Alexandru Ion s-a clasat pe locul 10, după 1:18:51.

”Nu aveam în minte nimic spectaculos, având în vedere că ieri am fost cu bici trei ore și apoi la nuntă…tot ce pot spune e că party&alcool nu sunt ok înainte cu câteva ore de un semi tare…I got lucky, a spus Alex Diaconu pe Facebook.

Sorin Boriceanu l-a filmat pe Alexandru Ion în acțiune.

Proba de 10 km a fost dominată de români

Alexandru Corneschi, locul 1 proba de 10 km.

Proba de 10 km a fost dominată categoric de români, care au obținut primele nouă locuri din top 10.

Alexandru Corneschi a venit primul, după 0:33:03, Cristian Luțic pe doi, după 0:34:27 și triatlonistul Daniel Attila pe trei, după 0:34:55.

Câteva cuvinte despre Maratonul București, ajuns la a 10-a ediție

Rezultatele complete.

Bucharest RUNNING CLUB a anunțat că aproape 17.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 14-15 octombrie în Piața Constituției.

Au fost oferite 150 de premii în bani şi sute de premii în produse, în valoare totală de 40.000 de euro . La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 5.000 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 13 şi 15 octombrie, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului.

La organizare au contribuit peste 300 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Rezultate foarte bune pentru români la Maratonul București 2017”
  1. “De ce nu a participat niciodată Marius Ionescu la proba regină de la București?”

    Ca atlet de top poti da maxim 2-3 maratoane pe an. De ce sa alerge la un maraton care:
    – aduce kenieni si alte elite si le plateste cazare, transport, mancare etc;
    – nu ofera inscrieri gratuite sau cazare la elitele din Romania;
    – nu ai sanse sa obtii premii in bani considerabile la proba de maraton pentru a merita efortul de a alerga sub 2:15;

    Probabil or fi si alte motive, dar orice persoana rationala nu ar participa considerand cele mentionate anterior.

    De altfel, din cele 11 elite aduse de organizatori la masculin, 5 au abandonat pe la km 30 cand au vazut ca nu au sanse la top 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds