Tabăra de bază este în Ahtopol, Bulgaria, dar ne mișcăm prin zonă. Avem mai multe plaje în obiectiv, toate sălbatice și fără neaglomerate.

Este al treilea an la rând când mergem în Bulgaria, pentru simplul motiv că prețurile sunt mult mai mici decât în România, iar condițiile de cazare sunt net superioare celor din România. Alte motive: oameni civlizați, locuri curate, și fără poluare.

Nu suntem genul care merge la 4-5 stele, dar apreciem bunul simț și respectul. Le-am găsit în Bulgaria.

Mi-am luat și bicicleta cu mine, aștept cu nerăbdare să explorez locurile de pe aici, unde e rezervație naturală. Drumurile sunt bine asfaltate, trece câte o mașină o dată pe oră și e multă umbră.

Din păcate, Vlăduț s-a ales cu o entorsă chiar înainte să plecăm în vacanță și trebuie să-l tratăm și să avem grijă să nu calce pe piciorul rănit. Asta înseamnă că trebuie să-l car în cârcă prin locurile accidentate. În rest, se descurcă băiatul, țopăie într-un picior de zici că-i cangur.

Raul Veleka, Bulgaria
Pe marginea râului Veleka. Acolo e o plajă îngustă, în stânga este râul, în dreapta este Marea Neagră. Spre capătul plajei apa dulce se unește cu apa sărată. E unul dintre cele mai curate râuri din Europa, ne-am dat anii trecuți cu caiacul pe el, iar peisajele îți taie respirația.
În Ahtopol, în zona de camping. Se coboară spre plajă pe niște scări abrupte, unde l-am cărat eu pe Vlăduț de am zis că fac cel mai greu workout de forță.
Veleka Beach, fără terase, fără chioșcură, doar natură pură și sălbatică. Există totuși un loc de unde poți închiria caiac, să te dai pe râu. Anul trecut am vâslit 4 km înspre granița cu Turcia.
Plaja din Ahtopol, Bulgaria
Plaja din Ahtopol, cea mai apropiată de locul în care suntem cazați.

Vedere din clădirea în care suntem cazați, Ahtopol, Bulgaria

 

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds