Ieri parcul IOR a fost animat de triatloniștii care și-au măsurat puterile la Titans Triathlon, singurul concurs de triatlon organizat în București.
A doua ediție a acestei competiții a fost câștigată de Simon Gergo și Antoanela Manac la proba olimpică. Proba sprint a fost cucerită de Alex Toma și Anna Carrion Barea.
Top 10 olimpic
- Simon Gergo
- Beres Hunor
- George Murar
- Răzvan Ene
- Constantin Macovei
- Dragoș Ioniță
- Andrei Ciocan
- Alexei Terzi
- Radu Oțelea
- Cosmin Babenco
La fete au fost nouă concurente cu totul, așa că dau top 3.
- Antoanela Manac
- Sarah Watson
- Maria Mirela Popescu
Top 10 sprint
- Alex Toma
- Valentin Roșioară
- Erick Buculei
- Dragoș Pintilie
- Mihai Chioaru
- Liviu Irimia
- Ciprian Gorgovan
- Vlad Cristian Balac
- Dan Dudaș
- Dumitrel-Cosmin Safca
La fete au fost 18 participante cu totul, scriu doar top 5.
- Anna Carrion Barea
- Mădălina Franț
- Miruna Andreea Postolaci
- Valentina Feodorov
- Ana Maria Vulpoiu
Rezultatele complete pot fi consultate aici.
Număr mic de participanți
Uitându-mă pe lista de rezultate am constatat că numărul participanților a fost redus, mai ales în condițiile în care concursul a fost organizat în București. Poate că una dintre cauze este taxa de înscriere de 180 de lei. Pe de altă parte, îți trebuie bani ca să faci un eveniment premium, așa cum s-a prezentat Titans Triathlon.
Au fost 77 de concurenți care au trecut linia de finish la Sprint și 74 la proba Olimpică. Anul trecut, când am participat și eu, au fost mai mulți participanți.
Titans Triathlon este un eveniment organizat de Bucharest Sport Club, cu sponsor principal Campofrio.
Precizări suplimentare
Andrei Dordea, unul dintre fondatorii jocului After Race Games, partener al concursului Titans Triathlon, a intervenit cu precizări suplimentare, pe Grupul Triatloniștilor, ce oferă perspectiva generală a evenimentului.
”Salut, intervin și eu cu niște cifre exacte și precizări: înscriși au fost 80 de copii, 42 cadeți, 89 AG olimpic, 86 Sprint și 42 de stafete. În total, 423 de concurenți. Asta lăsând la o parte ETU de sâmbătă.
Trecând de la cantitate la calitate, cred că mai merita menționat că taxa la copii și cadeți a fost susținută în totalitate de sponsori, că premiile la aceste categorii și ștafete s-au ridicat la 2.000 de euro, că fondul de premiere pentru open la 3.200 euro în cash și că a fost o campanie susținută în corporate de atragere spre acest sport, cu un fond de premiere de 9.000 de euro.
Că sâmbătă a fost ETU junior Cup, prima oară la București, cu un feedback foarte bun. Că tranziția și la amatori a fost la standarde europene. Ma întorc la cifre și vorbim de taxe: acesteau au fost early bird 150 individual și 300 ștafetă, apoi 180 și 360.
Anul trecut a fost doar sprint și au fost mai puțini concurenți. Dacă vreți să continuăm să ne mințim că în România sunt 8.000 de triatloniști e minunat, eu zic să facem eforturi comune și pozitive să ne apropiem măcar de o pătrime”