Te-ai gândit vreodată că poți veni la birou să muncești, iar după program să alergi pe pista de pe acoperiș?

Va exista așa ceva și în România, la Campus 6, un proiect imobiliar dezvoltat în zona de centru-vest din București, în imediata vecinătate a Universității Politehnice. În acest complex, for fi patru clădiri, momentan doar Campus 6.1 este gata, dar umătoarele două construite vor beneficia de pista de alergare.

A început în 2016 și este cel mai mare proiect al dezvoltatorului Skanska România până în prezent, cu o suprafață de peste 81.000 de metri pătrați.

Rezidenții proiectului vor putea alerga pe o pistă de atletism special amenajată pe acoperișul a două clădiri din complexul Campus 6, având astfel la dispoziție un spațiu pentru exercițiile fizice și o priveliște unică a zonei.

Proiectul cuprinde grădini urbane dotate cu prize electrice și Wi-Fi, precum și spații exterioare proiectate special pentru întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase. Aici, chiriașii, angajații și partenerii se vor putea întâlni, lucra și relaxa.

Prima fază a proiectului a fost inaugurată recent, pe 10 octombrie 2018, iar finalizarea complexului ce va cuprinde patru clădiri de birouri este planificată pentru anul 2022.

De apreciat: în Campus 6 aproximativ 7.000 mp sunt destinați spațiului verde, pentru un mediu de lucru potrivit celor care se bucură de natură. Fără îndoială, se merge pe ideea că brainstorming-urile în aer liber sunt mai productive :).

Am înțeles că toate clădirile proiectate de Skanska iau în considerare în primul rând oportunitățile pentru un stil de viață activ, un spațiu care să încurajeze mișcare, cu piste pentru alergare, scări interioare strategic amplasate. Vecinătatea este, de asemenea, extrem de importantă, sunt preferate parcurile în care se poate alerga, terenurile de tenis și, în general, spațiile care încurajează mișcarea în aer liber.

Skanska este primul dezvoltator de clădiri de birouri din România care văd că pune în aplicare o strategie pentru sănătatea și forma sportivă a angajaților care lucrează în clădirile sale.

Este vorba despre WELL Building Standard (WELL), un standard cu certificare specială, care presupune măsurarea și monitorizarea mediului construit ce exercită o influență asupra sănătății și confortului ocupanților.

Mai precis, pentru ca o clădire să fie certificată WELL, i se monitorizează și evaluează periodic calitatea aerului și a apei, accesul la lumina naturală, prezența plantelor și a vegetației și se pune accent în mod special pe confortul personal.

Skanska monitorizează șapte indicatori pentru certificarea WELL: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, confort și echilibru mintal.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE