Muzica pe bicicletaMuzica pe bicicleta

Reiau un subiect pe care l-am abordat şi în urmă cu două săptămâni pe pagina noastră de Facebook: asculţi muzică pe bicicletă?

Părerile strânse pe Facebook au fost împărţite. Spre exemplu, Emilia Ursachi a spus că nu ascultă muzică pe bicicletă, pentru că nu ar auzi ce se întâmplă în jur. “Mai bine fără”, spune ea, “mai ales prin traficul din Bucureşti, printre atâţia oameni nervoşi şi gata să ia foc din orice.

Elisei Miron ne-a scris că a încercat de câteva ori să asculte muzică pe bicicletă, chiar la un maraton. “Pentru început a fost oarecum motivant, dar după cel mult o jumătate de oră a devenit enervant”, spune Elisei.

Mi-a plăcut răspunsul lui Bogdan Cozmâncă: “Am destulă muzică de la şoferii pe lângă care trec şi au impresia că le iau oglinzile sau de la pietonii care nu înţeleg ce reprezintă dungile alea două galbene de pe trotuare. Deci, nu”.

Radu Sprînceană ascultă muzică pe bicicletă, cu condiţia să nu fie foarte tare. “Dacă simt că trec printr-o zonă unde muzica mi-ar distrage în vreunfel atenţia, pot foarte uşor să îmi scot căştile din urechi. În plus, e util ca aceleaşi căşti să le pot folosi şi pe post de hands-free”, a spus Radu pe contul de Facebook al site-ului biciclitul.ro.

Marian Tequilla ştie cum să le împartă pe toate: ascultă tot timpul muzică, dar numai într-o cască.

So, la voi, care n-aţi apucat să vedeţi postul pe Facebook, cum este? Ascultaţi muzică pe bicicletă?

Şi, o întrebare suplimentară pentru cei care ascultă muzică: ce fel de muzică ascultaţi pe bicicletă?

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

13 thoughts on “Asculţi muzica pe bicicleta?”
  1. Aveți grijă la ce volum ascultați. Maxim 50% din capacitate, fiindcă altfel veți face traumă fonică. Eu am făcut am dureri și țiuituri la urechi. Dacă vreți să acoperiți cu muzică zgomotul de pe șosea, este cea mai mare greșeală!

  2. orice comparatie intre radioul din masina si castile biciclistilor e deplasata. in masina ai oglinzi pentru a fi atent la ce se petrece in jur. sunetele nu intervin deloc in condus. in schimb pe bicla iti dau cele mai valoroase informatii despre ce se petrece in afara campului tau vizual!

  3. MERSI…..imi pica la fix GUNS N’ ROSES acum cand scriu; ca numai cu ei plec in urechi pe bicla…..astia mi-au cazut cu tronc decand au aparut si nu ma pot desparti deloc de ei. Imi amintesc cu ceva timp in urma, ca inainte de a-mi cumpara primul radio-casetofon Panasonic, mi-am luat o caseta audio cu ei: ”USE YOUR ILLUSION I”. Acum cand plec in cursa imi pun castile, ca m-am saturat timp de 30 de ani sa tot aud uruitul masinilor pe sosea……;)

  4. si eu ascult muzichie pe bicicleta, in casti…dc e radio este rock,altfel ma calmeaza f tare muzica irlandeza
    bine a asculta e un fel de-as spune, deoarece volumul e aproape la minim, sau eventual e casca doar innt-o ureche, si nu pt a auzi masinile din trafic, cat pt a auzi cainii (ascult muzica tocmai pt a nu auzi comentariile diversilor soferi sau pietoni care se cred mai destepti…)

  5. Orice muzica, depinde de mood. In mare, rockareala. Merg cu castile pe urechi tot timpul, nu am nicio problema cu asta, nu am nevoie sa aud ce se intampla in jur neaparat, e destul ca vad ce fac masinile/pietonii si sa intuiesc incotro se duce fiecare. Momentele in care renunt la casti sunt cand trec pe langa caini sau cand pedalez seara (tot din cauza cainilor), mi s-a intamplat sa aud maraitul cand erau cam aproape pentru linistea mea, asa ca m-am invatat minte.

  6. M-am uitat la filmul trimis de tine prin link. De acolo reiese ca soferii merg mai incet cand au muzica in masina 🙂 Ma indoiesc ca daca bagi un Guns N' Roses tot incet mergi 🙂

  7. Eu merg zilnic cu bicicleta la serviciu, fac 14 km dus-intorssi ascult muzica cu castile in urechi, dar cu volumul la un sfert pentru a putea auzi tot in jur. Cu experienta poti sa le faci bine pe amandoua, atentia iti devine distributiva. Soferii care asculta muzica la volan sunt in aceeasi situatie, deoarece masinile sunt destul de izolate fonic si muzica ii distrage (tin minte de un test facut de Brainiac pe tema asta http://www.youtube.com/watch?v=uHhwWTzQQ7w ). Nu mai zic de cei ce asculta la casti. Deci eu nu vad o problema in a asculta muzica pe bicicleta.

  8. nu inteleg cum poti sa asculti muzica in timp ce mergi cu bicicleta in trafic… exista masini, exista copii mici pe trotuare, exista caini mai mult sau mai ptin prietenosi… tine de responsabilitate si de respect fata de cei din jur sa fii atent la drumul tau

  9. Eu ascult House de obicei sau ceva care sa imi dea cat mai multa energie(asta daca vreau sa merg tare),daca merg linistit ascult ceva mai lent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds