Ciprian Bălănescu, cel mai bun triatlonist român din ultimii ani, va participa la competiţia de triatlon  Fără Asfalt, care va avea loc în data de 11 iunie şi despre care a mai scris şi Biciclistul.ro, care este partener media la acest eveniment.

Foto main: Ciclism.ro

Ciprian a ratat unul dintre principalele obiective ale începutului acestui sezon: participarea la Cupa Europeană de Triatlon de la Brasschaat (Belgia), din motive independente de el.

“Cu toate că am trimis cererea de înscriere cu trei săptămâni înainte, aceasta nu a mai fost acceptată deoarece numărul participanţilor a fost limitat la doar 75”, scrie Ciprian pe site-ul său după mai bine de o lună de tăcere.

Ciprian s-a antrenat intens în ultima perioadă şi pentru a-şi diversifica antrenamentul a participat la concursul Liman Bike Race 2011, unde a obţinut locul III, apoi la  un cros în Timişoara pe care l-a câştigat şi, în cele din urmă,  la semi-maratonul Hercules, pe Valea  Cernei, unde a obţinut locul II.

Ciprian Bălănescu la Liman Bike Race. Foto: Ciclism.ro
Ciprian Bălănescu la semimaratonul Hercules. Foto: Ciclism.ro

Următorul obiectiv internaţional al lui Ciprian este Pontevedra ETU Triathlon European Championships, în data de 26 iunie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

9 thoughts on “Ciprian Bălănescu va participa la triatlonul Fără Asfalt”
  1. Nu ma cert cu nimeni, ci doar sustin doi sportivi care ar merita mai multa atentie!

  2. Eu sunt atat de partea lui Mihai, cat si de partea lui Alex, pt ca stiu cate bete in roate au intampinat dorind sa faca ceea ce nu multi sportivi au indraznit si reusit.

    Da, intradevar Alex a participat in 2010 la Mondialele de amatori, unde a mers1h55’09” pe distanta olimpica si anul acesta s-a calificat la Mondialele de Halfironman, lucru despre care din cate stiu nu l-a mai facut nici un alt triatlonist din tara.

    Mihai, in schimb, este de neinvins din punct de vedere national in competitiile de ironman. Acest lucru l-a dovedit si sustinut cu multa tarie si devotament.

    Daca ar fi usor, toti ar practica Ironman-ul la nivelul lui Mihai. Dar numarul si timpii altor sportivi par sa spuna altceva despre ,,usurinta,, acestei distante pe care nu multi au curajul sa o infrunte!

    Nu e vorba ca ei sunt recunoscuti pentru rezultatele lor la nivel de cartier sau local. Ceea ce ei au reusit sa faca, au facut la nivel national, dar in competitii internationale. Ce vina au ei ca Federatia nu este capabila sa ii sustina si sa ii promoveze asa cum trebuie/merita?

  3. Mihaela, pot intelege ca esti de partea lui Alexandru Diaconu, din prietenie, sa zicem, dar as vrea sa discutam pe lucruri concrete si oficiale. La mine la bloc sunt recunoscut drept cel mai bun sahist, dar asta nu inseamna ca si sunt, intr-adevar, recunoscut de catre lumea intreaga ca cel mai bun sahist.

    In ceea ce priveste promovarea lui Ciprian Balanescu nu este un secret. Il admir foarte mult si promovarea lui, cel putin din partea mea, este o optiune personala.

  4. Avand in vedere ca Federatia nu se implica si nu sustine competitiile de triatlon halfironman si ironman, din partea lor nu Mihai, Alex si alti sportivi nu au automat nici o recunostinta si atestare.

    Aceste recorduri sunt recunoscute de toti practicantii si cunoscatorii acestui gen de competitie. Eu una nu inteleg de ce se face atat publicitate pe seama acestui sportiv, Ciprian Balanescu, care are rezultate bune doar la nivel national.

  5. Spre exemplu, Mihai Baractaru Alin care de 3 ani are recordul national absolut pe proba de ironman sau Alexandru Diaconu care are record national atat pe distanta olimpica cat si pe halfironman. Despre ei vorbesc care pe langa aceste rezultate, au obtinut si podiumuri importante in competitii internationale. Despre acesti sportivi vorbesc care in ciuda rezultatelor de invidiat pe care le au sunt modesti si nu fac abuz de imaginea si rezultatele lor.

  6. Cum se poate spune ca ,,Ciprian Bălănescu, cel mai bun triatlonist român din ultimii ani,,?

    Cand, din pacate, el nu are nici un record national asemeni altor triatlonisti de top din tara si in ultimi 4 ani nu s–a mai clasat in top10 la vreun concurs international? Mi se pare mult prea deplasata descrierea performantelor lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds