Anul acesta estimăm că la competiţia de triatlon Fără Asfalt vor participa 200 de triatlonişti, faţă de 120 de anul trecut, a declarat pentru Biciclistul.ro Tudor Vlad, unul dintre organizatorii evenimentului.

“Anul trecut au fost 230 de participanţi (tura lungă, tura scurtă, ştafetă), dintre care 120 au parcurs toate probele triatlonului (tura lungă şi tura scurtă). Anul ăsta aşteptăm 200 de triatlonişti, mi-e greu să mă pronunţ asupra unui număr total de concurenţi, dar numărul maxim va fi limitat la 600)”, spune Tudor.

Numărul maxim de concurenţi va fi limitat la 600.

Există câteva diferenţe faţă de competiţia de anul trecut.

„Anul acesta luăm startul din Vama Veche şi în felul acesta avem mai multe avantaje:

  • La alergare evităm bucata de început a traseului de alergare de anul trecut – plaja cu nisipuri mişcătoare şi stânci, precum şi bucata de plajă „comercială” din Vama Veche – pentru traseul lung de anul trecut.
  • Traseul de alergare – plaja rezervaţiei marine 2 Mai – Vama Veche – va fi curat. În data de 04 iunie avem o acţiune de ecologizare a zonei;
  • Atmosfera va fi mai colorată, premiile mai multe şi mai bogate, petrecerea de după va fi mai veselă şi cu surprize”,  spune Tudor Vlad.

Fără Asfalt este o competiţie dedicată amatorilor, nu sportivilor de performanţă. Prin urmare, vă puteţi înscrie fără ezitare, nu trebuie să fiţi într-o formă de Ironman.

Probele de la Fără Asfalt sunt următoarele:

  • proba scurtă: înot 750m, alergare 5 km,  bicicleta 35 km
  • proba lungă: înot 1,5 km,  alergare 10km, bicicletă 35 km
  • proba ştafetă: 750m, alergare 5 km,  bicicleta 35 km

Mai  multe detalii despre probe puteţi găsi AICI. Sunt şi nişte filmuleţe.

Anul trecut au fost 75% băieţi şi restul fete. Anul acesta organizatorii se aşteaptă ca proporţiile să se echilibreze.

Tudor Vlad

L-am întrebat pe Tudor Vlad care este nivelul de pregătire pe care trebuie să-l ai pentru a participa la triatlonul Fără Asfalt.

„Ca să faci tura scurtă a triatlonului trebuie să ai un nivel basic de antrenament. Evident, trebuie să ştii să înoţi şi să mergi pe MTB. Încercăm să arătăm că, de fapt, nu este greu, avem resurse mai mari decât credem”, a spus Tudor Vlad.

Bicicletele recomandate pentru acest tip de competiţie sunt cele cross-county, iar pantofii de alergare trail-running. „La limită merg şi pantofii clasici de alergare”; spune Tudor Vlad.

Departajarea concurenţilor se va face cu cipuri electronice, a spus Tudor Vlad.

Proiectul Fără Asfalt este organizat de către  Tudor Vlad cu peste 10 ani de experienţă în organizarea evenimentelor şi competitiilor de sport extrem.

“Triatlonul Fără Asfalt este susţinut de o echipă de proiectcu peste 14 membrie, oameni care vin din diverse zone de activitate (directori de multinaţională, inginerie, medici, oameni de radio etc)”, spune Tudor.

Vă las cu un filmuleţ făcut anul trecut.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=l6R2NIUPGJ8&feature=player_embedded#at=14′]

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This will close in 0 seconds