Incredibil, dar adevărat! Cine ar fi crezut că după ce a căzut cu 75 km/h în Turul Franţei, după o fractură de tibie, Alberto Contador se va recupera, va participa în Turul Spaniei şi îl va şi câştiga? Cine ar fi crezut că îl va bate pe Chris Froome în două etape montane esenţiale, în care britanicul nu a putut scăpa de Contador, ba chiar a şi fost întrecut?

Eu, unul, nu credeam că Alberto Contador are şanse de izbândă, deşi îmi doream victoria sa. Şi, iarăşi incredibil, Alberto Contador a câştigat Turul Spaniei la fiecare participare a sa!

Contador are planuri mari, cu toate că nu cred că va reuşi să le ducă la bun sfârşit. Se zvoneşte că ar intenţiona ca în 2015 să participe la toate cele trei mari tururi cicliste ale lumii: Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei. E greu să le duci la capăt pur şi simplu, darămite să le mai şi câştigi. Ai nevoie de o echipă foarte puternică, ai nevoie de atâtea şi atâtea şi sunt atât de multe necunoscute în joc. Dar nu e rău deloc să ai planuri, să visezi!

L-am urmărit pe spaniol în aproape toate etapele din Vuelta. Mereu a fost în faţă, mereu a fost agresiv, mereu a fost atent la adversarii tăi. A făcut un joc tactic excelent, a tras când trebuia, a stat la cutie când avea nevoie de protecţie. N-a avut o echipă extraordinară, dar totuşi s-a descurcat şi în cele mai grele momente. Chris Froome a avut în spate o echipă extrem de agresivă şi puternică şi totuşi nu a reuşit să-l scuture, cum se spune în limbajul cicliştilor, pe Alberto Contador.

Cred că Alberto Contador l-ar fi bătut, în forma în care se află acum, pe Vincenzo Nibali în Turul Franţei.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.