Maratonul Bucuresti - doneaza pentru o cauza umanitara

Maratonul București nu este doar cel mai mare eveniment sportiv din România, unde participă peste 10.000 de alergători din toată lumea, ci și unul dintre evenimentele sportive care generează donații importante pentru cauze umanitare.

Vă invit să donăm, fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem alergători, spectatori sau pur și simplu observatori ai acestui eveniment. Răpiți-vă câteva secunde din timpul vostru și donați zilele acestea pentru una dintre cauzele susținute de concurenți și popularizate pe diferite site-uri.

Platforma Galantom, prin intermediul căreia puteți dona online sume pentru fapte caritabile, găzduiește nu mai puțin de 22 de cauze pentru care se aleargă la Maratonul București și 165 de fundraisers. Aveți de unde alege. Și vă dau eu câteva exemple, să vă ușurez munca de documentare.

Asociația P.A.V.E.L. – tratament cu citostatice pentru copii

11745607_10153515197478944_281082332728254207_n

Asociația P.A.V.E.L., de care am aflat prin intermediul Fundației Vodafone, când am scris despre școala din spital, vrea să cumpere niște camere implantabile pentru copiii care sunt tratați intravenos cu citostatice. Acest tratament le provoacă celor mici leziuni ale venelor, iar camerele ar ajuta la administrarea perfuziilor și ar ușura administrarea citostaticelor.

Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 1.000 de lei, un cost pe care mulți dintre părinți nu-l pot suporta, depășiți fiind de costul oricum ridicat al tratamentelor.

Ionuț Constantinescu aleargă pentru Asociația PAVEL la Maratonul București și poți dona prin intermediul paginii lui pentru copiii bolnavi de cancer care au nevoie de aceste dispozitive.

Oferă o șansă copiilor bolnavi de cancer

Tot Asociația P.A.V.E.L. vă invită so donați niște bănuți pentru copiii bolnavi de cancer pe care îi are în îngrijire. Puteți vedea cazurile aici.

Tratament stomatologic pentru copii bolnavi de cancer

11406121_870062223030351_4836466062678679308_o

Anual, în România se înregistrează 500 de noi cazuri de cancer la copii. În funcţie de diagnostic şi de stadiul afecţiunii, copiii urmează protocoale de tratament cu grade diferite de agresivitate.

Pentru toţi copiii este obligatoriu consultul stomatologic înainte de începerea protocolului de tratament pentru că o afecţiune stomatologică netratată înaintea începerii tratamentului poate duce la complicaţii care pot cauza moartea pacientului.

În timpul şi la încheierea tratamentului, consultul stomatologic trebuie repetat şi tratate toate afecţiunile stomatologice apărute, deoarece riscul de infecţie este foarte mare. Este nevoie atât de prevenţie cât şi de tratament stomatologic corespunzător astfel încât să nu apară complicaţii ulterioare.

Există nu mai puțin de 13 fundraiseri care aleargă la Maratonul București pentru această cauză și chiar nu contează pe care-l alegi pentru a dona.

Asociația Little People luptă împotriva cancerului la copii

1271090_10152401141852035_8514815693877945882_o

Asociația Little People face ceva foarte special: intervine cu psihologi și sociologi pentru a-i ajuta pe copiii și tinerii afectați de cancer, dar și pe familiile acestora.

Au dezvoltat un program psiho-social care este deja parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie, fiind deja implementat cu succes în 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova.

Voluntarii și specialiștii Little People sunt zilnic alături de copiii și adolescenții internați în secțiile de oncopediatrie, ajutându-i să înteleagă și să facă față experienței prin care trec. Activitățile desfășurate în camera de joacă se concentrează în special în jurul a două programe: ”Nu mi-e frică!” și ”Fun school”, ambele recunocute și premiate la nivel național și internațional.

Puteți dona pentru această asociație aici.

Donează pentru HOSPICE Casa Speranței

Dacă vei dona pentru HOSPICE vei susține îngrijirea paliativă pentru 400 de pacienţi, copii și adulți. Aceștia vor putea, astfel, să beneficieze de cele patru servicii oferite gratuit de fundație: îngrijire paliativă la domiciliu, internare în unitatea-spital, consultaţii medicale în cabinetul de specialitate şi activităţi creativ-recreative şi de integrare socială.

HOSPICE are nu mai puțin de 79 de fundraiseri care vor alerga la Maratonul București.

Donează pentru bolnavii de diabet și cei cu probleme cardiace

Fundația Vodafone România organizează anul acesta un super eveniment caritabil: peste 100 de angajați Vodafone din toată lumea vor alerga şi vor strânge fonduri pentru două proiecte caritabile:

  • proiectul “Controlin” al Asociaţiei React ajută pe pacienții cu diabet să monitorizeze cu ajutorul tehnologiei valorile glicemiei și să primească ajutor în situațiile de urgență.

Fiecare alergător va avea ca misiune strângerea sumei de 1.500 de euro care va fi împărțită în mod egal între cele două cauze.

Îi puteți ajuta pe alergători donând fie online, fie prin SMS. Detalii aici.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.