Abu Dhabi - concurs triatlon 2017

Vineri și sâmbătă (3-4 martie 2017) a avut loc la Abu Dhabi prima etapă a World Triathlon Series, circuit mondial format din nouă concursuri, unde participă cei mai buni triatloniști din lume. La masculin a câștigat detașat Javier Gomez (vezi rezumatul cursei), iar la feminin Andrea Hewitt, după un sprint spectaculos pe ultimii metri (vezi rezumatul cursei).

Ceea ce mi-a atras atenția în mod special a fost participarea numeroasă a românilor în această competiție, dar nu la nivel de Elite, unde n-am avut pe nimeni, ci la Age Group, adică la amatori.

Au fost nu mai puțin de opt români la Abu Dhabi, doi concurenți la cursa sprint și șase concurenți la cursa olimpică, iar doi dintre ei au reușit să urce și pe podium. E vorba despre Claudiu Radu, care a obținut locul 2 la cursa de sprint, la categoria de vârstă 40-49 de ani, și de Antoanela Manac, campioană națională la triatlon, care a câștigat categoric categoria sa de vârstă, 20-29 de ani.

Am fost surprins s-o regăsesc pe Antoanela Manac pe lista participanților ”amatori”, am aflat însă că nu a reprezentat România la această competiție, ci a fost acolo pe banii ei, într-o vacanță.

”La început de sezon WTS distanța olimpică ar fi fost prea grea pentru ea. A vrut să facă un concurs de încălzire”, a declarat pentru Biciclistul.ro președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz.

”A venit pe banii proprii, să facă o scurtă vacanță, unde a îmbinat plăcutul cu utilul”.

Tot în vacanță a fost și Matei Giurcăneanu,  fost înotător de performanță, multiplu campion și recordman național în probele de 200m, 100m, 50m bras. Mulți dintre voi îl știu mai bine din postura de antrenor de înot. N-a urcat pe podium, însă s-a descurcat onorabil, având în vedere că nu s-a antrenat deloc pentru niciuna dintre probe [mi-a spus o sursă neoficială 🙂 ]. Chiar și așa, a ieșit al șaselea din apă, dintre concurenții de la categoria sa, după 22:15 pe 1.500 de metri, adică o medie 1:29/100 de metri. Ca idee, Gomez, câștigătorul de la Elite, a înotat cei 1.500 de metri în 00:18:38.

Mai jos am documentat rezultatele tuturor românilor ce au participat la triatlonul de la Abu Dhabi.

CURSA SPRINT

Claudiu Radu

Radu Claudiu - Abu Dhabi triatlon

Claudiu Radu s-a clasat pe locul 2 dintr-un total de 100 de concurenți la categoria 40-49 de aniA ieșit din apă al cincilea, la ciclism a fost al șaptelea, iar la alergare al treilea.

Radu Claudiu - Abu Dhabi

Antoanela Manac

Antoanela Manac - Abu Dhabi triatlon

Antoanela Manac a obținut locul 1 din 16 concurenteCu toate că a ieșit a doua din apă, Antoanela a recuperat la proba de ciclism și alergare, pe care le-a câștigat detașat, reușind să ajungă prima la linia de finish cu un avantaj de peste cinci minute.

Antoanela Manac - Abu Dhabi

CURSA OLIMPICĂ

La cursa olimpică au participat Cristian Logofătu (categoria 35-39 ani), Matei Giurcăneanu (categoria 40-44 ani) și Sorin Maican (categoria 45-49 ani) la masculin. La feminin le-am avut pe Gerda Maria Dumitru (categoria 30-34 ani), Monica Antal (categoria 30-34 ani)  și Ioana Precup (categoria 35-39 ani).

Cristian Logofătu

Cristian Logofatu - triatlon

Cristian Logofătu s-a clasat pe locul 63 din 102 sportivi, iar cel mai bun timp l-a reușit la proba de înot, unde s-a clasat pe locul 36, reușind o medie de 1:48/100m. La bicicletă a avut o medie de 33km/h, iar la alergare 5:18/km.

Cristian Logofătu este unul dintre fondatorii companiei Bittnet, care va sponsoriza anul acesta circuitului de triatlon de şosea Romanian Triathlon Series 2017 (detalii aici). Circuitul va avea opt etape, incluzând competiţii majore cum ar fi Campionatul Naţional de Triatlon din Bucureşti, Cupa Europeană de la Tulcea sau Trichallenge Mamaia. În circuit apar pe lângă competiţii deja consacrate ca Nostress Callatis, Pegas Triathlon Buftea, Transfier Olimpic şi competiţii noi ca Triathlon Challenge Constanţa sau Triathlon Beliş.

Cristian Logofatu - Abu Dhabi

Matei Giurcăneanu

Matei Giurcaneanu

Matei Giurcăneanu a ieșit al șaselea din apă, după 22 de minute și 15 secunde, s-a clasat al 31-lea la proba de ciclism, unde a avut o medie de 35,06 km/h, iar la alergare, care clar nu este punctul său forte, s-a clasat pe locul 56, cu un timp de 53m15s, înregistrând o medie de 5:20/km.

Matei Giurcaneanu - Abu Dhabi

Sorin Maican

Sorin Maican

Sorin Maican n-a înregistrat un timp prea grozav, ieșind din apă al 59-lea, clasându-se al 68-lea la ciclism și al 63-lea la alergare. A trecut linia de finish al 66-lea la categoria de vârstă 45-49, din 74 de concurenți.

Sorin Maican - Abu Dhabi

Gerda Maria Dumitru

Gerda Maria

Gerda Maria Dumitru a fost aproape de podium, ea reușind să se claseze pe locul 4 la categoria de vârstă 30-34 de ani, dintr-un total de 27 de concurente. Dacă s-ar fi luat în considerare doar proba de înot, ar fi ieșit pe podium. A ieșit a treia din apă, după 23:23, ceea ce înseamnă o medie 1:34/100m. N-o cunosc personal pe Gerda Maria, dar am aflat de pe contul său de Facebook că este personal trainer, instructor de fitness și aerobic.

Gerda Maria Dumitru - Abu Dhabi

Monica Antal

Monica Antal - Abu Dhabi

Monica Antal a participat tot la categoria 30-34 de ani, unde s-a clasat pe locul 17.

Monica Antal - Abu Dhabi

Ioana Precup

Ioana Precup

Ioana Precup a participat la categoria 35-39 de ani, unde s-a clasat pe locul 24 din 30 de sportive.

Ioana Precup - Abu Dhabi

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Am avut 8 români în prima etapă mondială de triatlon, la Age Group”
  1. Multumesc frumos pentru ca m-ai mentionat in articolul tau. Apreciez foarte mult si sper ca pe viitor sa reusesc rezultate la fel de bune despre care sa poti scrie la fel de frumos. Cat despre mine iti pot spune ca sunt fosta triatlonista de performanta incepand undeva prin 2002 ulterior participand de placere iar acum maratonista de inot in ape deschise , triatlonista la categoria age group Ironman 70.3, instructor e fitness aerobic cat si antrenor de triatlon. Sper ca ai o imagine mai conturata despre mine acum Felicitari pentru interesantul blog si felicitari tuturor compatritilor mei .
    Gerda Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.